11. FIZI BIZI FEST u Somboru

FiziBizi fest

Sombor će i ovog novembra, po jedanaesti put, biti u znaku Festivala nauke „FIZI BIZI FEST“.

FiziBizi fest biće odžan u periodu od 1. do 30. novembra. Promotivna akcija festivala zakazana je za 30. oktobar od 9 sati na glavnoj ulici.

Orgnizatori su naveli da je u fokusu ovogodišnjeg programa biti klimatske promene. O ovoj temi govoriće brojni relevantni naučnici. Programom je planirano 13 predavanja. Saopšteno je da će o klimatskim promenama  govoriti dr Olja Maričić, koja će pokušati da približi zašto se klima menja. „Zašto se klima menja” objasniće dr Zorica Podraščanin, dok će o temi „Klimatske promene menjaju svet govoriti” dr Đurđa Kerkez. Docent dr Konstantin Ilijević pričaće o topljenju leda na Severnom polu kao što i sam naziv tribine govori „Topljenje leda na Severnom polu – tempirana klimatska bomba”. Spisak svih govornika i predavanja nalazi se u prilogu vesti.

FiziBizi fest međunarodni naučno – popularni događaj koji već deset godina promoviše nauku među decom i mladima. Ovogodišnja manifestacija će u periodu od 30 dana obuhvatiti tri celine, naučno – eksperimentalne postavke, naučno – popularna predavanja namenja različitim uzrastima i takmičenje učeničkih istraživanja. Prema rečima organizatora, cilj festivala je razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje naučne pismenosti i svesti. – Ovakva iskustva u detinjstvu i mladosti imaju uticaja na sveukupan pozitivan razvoj ličnosti dece i njihov odnos prema nauci koja će im možda i biti budući životni poziv – saopštili su organizatori.

Navedeno je da će zbog aktuelne epidemijske situacije festival biti realizovan u onlajn formi. Zainteresovani će moći putem sajta FIZI BIZI FEST 11 da budu u toku sa programom manifestacije. Festival organizuju Centar za razvoj obrazovanja Planeta, Fondacija gimnazije Veljko Petrović uz podršku lokalne samouprave i Centra za promociju nauke i gimnazije Veljko Petrović.

Izvor: SOINFO

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.