11. FIZI BIZI FEST u Somboru

FiziBizi fest

Sombor će i ovog novembra, po jedanaesti put, biti u znaku Festivala nauke „FIZI BIZI FEST“.

FiziBizi fest biće odžan u periodu od 1. do 30. novembra. Promotivna akcija festivala zakazana je za 30. oktobar od 9 sati na glavnoj ulici.

Orgnizatori su naveli da je u fokusu ovogodišnjeg programa biti klimatske promene. O ovoj temi govoriće brojni relevantni naučnici. Programom je planirano 13 predavanja. Saopšteno je da će o klimatskim promenama  govoriti dr Olja Maričić, koja će pokušati da približi zašto se klima menja. „Zašto se klima menja” objasniće dr Zorica Podraščanin, dok će o temi „Klimatske promene menjaju svet govoriti” dr Đurđa Kerkez. Docent dr Konstantin Ilijević pričaće o topljenju leda na Severnom polu kao što i sam naziv tribine govori „Topljenje leda na Severnom polu – tempirana klimatska bomba”. Spisak svih govornika i predavanja nalazi se u prilogu vesti.

FiziBizi fest međunarodni naučno – popularni događaj koji već deset godina promoviše nauku među decom i mladima. Ovogodišnja manifestacija će u periodu od 30 dana obuhvatiti tri celine, naučno – eksperimentalne postavke, naučno – popularna predavanja namenja različitim uzrastima i takmičenje učeničkih istraživanja. Prema rečima organizatora, cilj festivala je razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje naučne pismenosti i svesti. – Ovakva iskustva u detinjstvu i mladosti imaju uticaja na sveukupan pozitivan razvoj ličnosti dece i njihov odnos prema nauci koja će im možda i biti budući životni poziv – saopštili su organizatori.

Navedeno je da će zbog aktuelne epidemijske situacije festival biti realizovan u onlajn formi. Zainteresovani će moći putem sajta FIZI BIZI FEST 11 da budu u toku sa programom manifestacije. Festival organizuju Centar za razvoj obrazovanja Planeta, Fondacija gimnazije Veljko Petrović uz podršku lokalne samouprave i Centra za promociju nauke i gimnazije Veljko Petrović.

Izvor: SOINFO

ПретходниEvo kako Novak Đoković održava DOBAR imunitet: Javno otkrio šta pije SVAKO JUTRO
Следећи20 najboljih gradova za porodična putovanja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.