20 NOVIH KONTEJNERA ZA ODLAGANJE KABASTOG OTPADA U NASELJENIM MESTIMA

novi_kontejneri

Povodom nastavka akcije odnošenja kabastog otpada iz naseljenih mesta na teritoriji Grada Sombora, gradonačelnik Antonio Ratković, članovi Gradskog veća Miroslav Kovačić, Slobodan Stanić, Darko Smiljanić i v.d. dorektora JKP „Čistoća“ Dragan Radojičić, posetili su danas Čonoplju gde su se sastali sa predstavnicima Mesne zajednice.

Grad Sombor je prošle godine počeo akciju odnošenja kabastog otpada iz naseljenih mesta postavljanjem 20 namenskih kontejnera u svim naseljenim mestima. Kako bi građani ovu uslugu mogli da korista brže i efikasnije, ove godine Grad je nabavio još 20 novih kontejnera.

Uslugu odnošenja kabastog otpada stanovnici somborskih sela mogu da koriste potpuno besplatno tako što će se javiti sekretaru mesne zajednice u svom naseljenom mestu, nakon čega će u rasporedu biti utvrđen datum kada će JKP „Čistoća“ postaviti kontejner na njihovu kućnu adresu.


Osnovni cilj akcije je da građani po potrebi koriste besplatnu uslugu kontejnera za odvoženje otpada na deponiju „Rančevo“ u Somboru, kako bi se sprečilo stvaranje divljih deponija u  naseljenim mestima.

Za nabavku kontejnera Grad Sombor je izdvojio iznos od oko 2 miliona dinara, a u budžetu su predviđena i sredstva za subvencionisanje besplatnog odnošenja.

ПретходниSUZBIJANJE KRPELJA NA ZELENIM POVRŠINAMA
СледећиPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-MILICIJSKOG NADZORA PO NASELJENIM MESTIMA ZA MESEC MAJ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.