40. JUBILARNI SOMBORSKI POLUMARATON

40. JUBILARNI SOMBORSKI POLUMARATON, U NEDELJU 19. MAJA

„U nedelju 19. maja, u Somboru se održava jubilarna 40. najstarija ulična trka u Republici Srbiji, Somborski polumaraton. Izuzetno ponosni na tu činjenicu, kao grad Sombor, pružili smo svaku vrstu podrške organizaciji ovog događaja, kako organizacionu, tako i finansijsku i nadamo se da će ova manifestacija uspešno proteći i ove godine“, istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović na današnjoj konferenciji za novinare i dodala da je zahvaljujući, pre svega, maratonu i afirmaciji atletike, velika želja bila da se i ove godine pruži puna podrška rekreativnom sportu, uličnim trkama i svemu onome što podstiče sportski duh kako naših sugrađana tako i svih onih koji su pronašli svoje mesto na ovom maratonu.

„Svakako za nas jeste značajno da jedna ovakva trka dobije  punu afirmaciju, kako kroz podršku u kalendaru Evropske atletike, tako i kroz podršku Sportskog saveza Srbije. Zahvaljujući njima, Evropska atletika je prošle godine dala jednu, a ove godine tri zvezdice jednom ovakvom sportskom događaju. Zahvaljujući svemu onome što čini ARK „SoMaraton“ i uz našu pomoć, ove godine imamo oko 1100 prijavljenih učesnika iz 15 zemalja u regionu. U tom smislu, pozivam sve naše građane da budu podrška u nedelju 19. maja i da se pridruže i pruže podršku svim učesnicima“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

U ime organizatora ARK „Somaraton“,  Damir i Aleksandar Marković su se pre svega zahvalili gradu Somboru i gradonačelnici na punoj podršci bez koje ne bi mogli da kvalitetno realizuju Somborski polumaraton. Još jednom su istakli da će učestvovati 1100 trkača i da će trasa ove godine biti kao i prethodne. Polumaratonci trče tri kruga po sedam kilometara sledećim ulicama: Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika, levo u Radišićevu ulicu, desno u ulicu Kamenka Gagrčina kojom trče do ukrštanja sa ulicom Vase Stajića,  nastavljaju levo ulicom Vase Stajića sve do ukrštanja sa Skopljanskom ulicom, kojom nastavljaju sve do ulice Svetozara Miletića, pa do ukrštanja sa Vencem Radomira Putnika, i kreću se ka Konjevićevoj ulici i Vencu Živojina Mišića i dalje ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde prave okret kod Banjalučke ulice i vraćaju se istim putem nazad do Venca Živojina Mišića kada nastavljaju levo i trče Vencem Živojina Mišića, pa desno Vencem Stepe Stepanovića sve do ukrštanja sa trgom Cara Uroša kada trkači sreću levo na trg Cara Uroša gde trče na platou do zgrade Gradske uprave (”Županija”) gde prave okret i trče istim putem do ukrštanja sa Vencem Stepe Stepanovića kada nastavljaju pravo i utrčavaju u ulicu Kralja Petra i gde kod mesta ”Start-Cilj” završavaju krug.

„Osim polumaratonske trke, trčaće se i trka štafeta 3×7km i Dukat trka na 7km, a za najmlađe trka Pužića, to je trka predškolske dece. Saobraćaj u gradu biće obustavljen na ovoj lokaciji od 9,30 do 13 časova molimo sugrađane da imaju razumevanja i da dođu i podrže trkače 40. Somborskog polumaratona“ istakao je Aleksandar Marković ispred organizatora ARK „SoMaraton“ Sombor.

Somborski polumaraton staza
ПретходниJazzbuka u Stanišiću
СледећиVeče Pedagoškog fakulteta „Deca u nama znaju sve“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.