Akcija Bebiteka: bibliobata i biblioseka

U saradnji sa kompanijom „Meteor komerc“ d.o.o. iz Sombora i Opštom bolnicom „Dr Radivoj Simonović“,od  meseca maja, svakoj prvorođenoj devojčici i svakom prvorođenom dečaku u mesecu, darujemo paket koji sadrži tri knjige za najmlađi uzrast i igračku, a majkama  porodičnu člansku kartu biblioteke „Karlo Bijelicki“ za godinu dana.

Brojnim naučnim studijama dokazano je, da jednostavan ritual, kao što je čitanje priča deci od rođenja, predstavlja ne samo način da se najmlađi umire ili zabave, već sa sobom nosi brojne benefite: deca će ovladati većim fondom reči, brže i lakše će naučiti da čitaju i pišu i odrastaće u prave ljubitelje knjiga i vrsne samostalne čitaoce. Studije takođe pokazuju, da je period od rođenja do treće godine ključan za razvoj govora.

Rukovodeći se ovim činjenicama i zaključkom istraživanja, koje smo sproveli tokom prošle godine, a koji potvrđuje da veliki broj dece retko čita knjige koje ne spadaju u obaveznu lektiru, a njihovi roditelji slabo, ili uopšte ne čitaju knjige, odlučili smo da pokrenemo akciju BEBITEKA – BIBLIOBATA I BIBLIOSEKA.

Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju roditeljima, koliko je važno da svoje mališane od samog rođenja upoznaju sa knjigama…najpre čitajući im naglas, čime podstiču razvoj jezičkih veština dok se ujedno stvara posebna veza između mališana i odraslog koji mu čita.

U utorak, 6. avgusta 2019. godine, uručili smo poklone mamama Milijani i Maji i bebicama
Dušanu i Mini. 

Prvog rođenog dečaka i prvu rođenu devojčicu u avgustu mesecu obišli su Maja Vlajnić, bibliotekarka Gradske biblioteke „Karlo Bijelcki“ i Boris Bećarević, komercijalni direktor Kompanije „Meteor Commerce“.

ПретходниOtvoreno Prvenstvo grada u basketu
СледећиKonferencija za medije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.