Akcija popravke sata na tornju Gradske kuće u Somboru

Фото: Синиша Трифуновић

Časovnici na svih sedam somborskih tornjeva već dugo ne pokazuju tačno vreme što je pre tri godine, podstaklo članove Rotari kluba u Somboru da pokrenu akciju popravke sata na tornju gradske kuće na Trgu Svetog Trojstva u Somboru.

Besplatno posluženje sa toplim, svežim čvarcima ili domaći hleb i mast sa lukom i alevom paprikom, deljeno je sugrađanima sa idejom da se skrene pažnja na akciju prikupljanja sredstava za sat na gradskom trgu koji već 17 godina ne pokazuje tačno vreme.

„Radujem se ovoj akciji zato što će naš sat konačno da se oglasi i da radi!“ rekla je Kalina Bajić.

„Ovaj sat se već dugo nije čuo u Somboru. I to će biti super“ naglasila je Nikolina Terzić.

„Popravka sata je nešto što je nužno po meni, da bi Sombor opstao kao jedan od gradova sa svojim specifičnostima koji ima značajno mesto u našoj zemlji “ istakla je Zita Bošnjak.

U prvoj fazi akcije popravljen je mehanizam sata dok je drugom fazom predviđeno da se na svakih petnaest minuta oglase i zvona za šta je preostalo prikupiti još oko 40.000 dinara.

„Da konačno čujemo i zvona! Sa ovim sredstvima koja danas prikupimo kao dobrovoljne priloge zatvorićemo i tu priču. Danas smo topili čvarke i s tim smo želeli da počastimo Somborce, i naravno, ko želi može da da dobrovoljni prilog, ali ne mora “ objasnio je Rafael Juhas, predsednik Rotari kluba u Somboru.

„Mi smo veoma zadovoljni što smo osposobili sat, znači sada radi – pokazuje tačno vreme i može da zvoni ali, za ovaj drugi deo za koji je potrebno dosta sredstava, zaista sada ne možemo reći kada će biti priveden kraju, ali nadamo se, što je pre moguće… “ rekla je Sonja Romić Švec, član Rotari kluba u Somboru.

Članovi Rotari kluba u Somboru najavljuju da će se različite akcije prikupljanja sredstava nastaviti i tokom 2020. godine. Završnom fazom popravke sata predviđeno je da se u podne oglasi zvono sa melodijom pesme „U tom Somboru“.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниDanas na trgu – 29.12.2019. NEDELJA
СледећиPRONAĐENA DEVOJČICA MONIKA!

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.