Akcija povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg siromaštva u Somboru

Somborski edukativni centar 17. oktobra organizuje javnu akciju tokom koje će obeležiti Međunarodni dan borbe protiv dečjeg siromaštva i upoznati sugrađane sa aktuelnim besplatnim programima i projektima za decu i mlade.

Na Međunarodni dan borbe protiv dečjeg siromaštva započeće i tradicionalna akcija grupe volontera SEC-a „Deda Mrazovi pomoćnici“ koji započinju prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica, koja će se nastaviti i nakon 20. novembra (Međunarodnog dana dečijih prava) kada će početi i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa da bi im sve to bilo podeljeno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Sve navedene aktivnosti podržava Arigatou International, mreža Global Network of Religions for Children u okviru inicijative End Child Poverty .


Tokom akcije, sugrađanima će biti predstavljena kampanja “ ALTer Hate “ koju realizuju Youth for Peace (Bosna i Hercegovina), Udhetim i Lire (Albanija) i Somborski edukativni centar, u saradnji sa Religions for Peace Europe Youth Network (EIYN ), uz podršku European Council of Religious Leaders/Religions for Peace i The Foundation for Peace Dialogue.

Izvor: RTV

ПретходниSOMBOR OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU
СледећиIZDAVANJE OPOMENA PORESKIM DUŽNICIMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.