Akcija prikupljanja ambalažnog otpada iz poljoprivrednih gazdinstava

У Сомбору је почела акција прикупљања амбалажног отпада из пољопривредних газдинстава. Тај посао заједнички организују Град Сомбор, Пољопривредна стручна служба и Удружење Секпа.

Уклонити опасан отпад и сачувати животну средину од његовог утицаја циљ је акције коју су заједно са пољопривредницима почели инжењери заштите биља Пољопривредне стручне службе у Сомбору.

Газдинство Александра Ковача из Риђице пример је како треба складиштити и сачувати амбалажу до безбедног одношења.

„Има доста амбалаже као што видите, јер обрађујемо око 250 хектара земље и радимо све културе, значи од пшенице, преко јечма, сунцокрета кукуруза, шећерне репе, уљане репице, тако да то захтева заштиту и доста тога трошимо што се тиче фолијарне прихране, тако да због тога имамо већу количину те амбалаже, хемије, али редовно је скупљамо овде, тако да у договору са Пољопривредном стручном службом они долазе редовно, колико ова ситуација дозвољава да се то покупи и на безбедан начин одвози“, саопштио је Александар Ковач, пољопривредник.

„Ово је први дан и крећемо као што смо рекли од Риђице и од овог пољпривредног произвођача очекујемо између 200 и 300 килограма амбалажног отпада, значи преко 2.000 до 3.000 боца ћемо скупити само код овог произвођача. У селу смо скупили око стотињак кила, идемо даље, настављамо акцију за Станишић, па Светозар Милетић и за Алекса Шантић, то је за данас, а сутра према оном распореду настављамо целу недељу и следеће недеље град Сомбор“, рекла је инжењер Татјана Веселиновић, ПСС Сомбор.

Пре две године у оваквој акцији прикупљено је осам тона амбалаже, што је више од 80.000 боца различите величине, које су уместо у каналима и рекама завршиле у центрима за рециклажу.

Извор: РТВ (Предраг Ћурчија)

ПретходниMože li Jokićev Denver da sruši Kliperse? Osvoji 500 RSD bonusa i kladi se
СледећиNedelja pojačane kontrole saobraćaja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.