AMAZING AMAZON OF EUROPE

AMAZING AMAZON OF EUROPE

PREDSTAVNICI GRADA SOMBORA UČESTVOVALI NA SASTANKU U OKVIRU PROJEKTA „AMAZING AMAZON OF EUROPE“

Grad Sombor zajedno sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u Projektu „RESPONSIBLE GREEN DESTINATION AMAZON OF EUROPE koji se realizuje u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Svrha projekta „Amazing Amazon of Europe” je nadogradnja biciklističke staze „Amazon of Europe“ i poboljšanje područja u smislu održivog turizma, razvijanjem zajedničkih strategija, IT rešenja i interakcija u učenju na znatno širem nivou od posmatrane destinacije. „Amazing Amazon of Europe“ doneće mogućnost održivog razvoja prilikom upravljanja raznolikošću prirodnog i kulturnog nasleđa ovog područja, istovremeno omogućavajući jedinstvena iskustva međunarodnim posetiocima. 

Tokom meseca oktobra održan  je sastanak svih projektnih partnera u Moravskim Tolicama, u Sloveniji, zemlji iz koje je i vodeći partner na ovom projektu, Institut za razvoj lokalnih potencijala „Iskriva“. Na sastanku su prezentovane aktivnosti realizovane tokom prve godine trajanja projekta, prodiskutovani potencijalni problemi, i napravljeni planovi implementacije za naredni period. Sastanku je prisustvovao i gospodin Gusztáv Csomor, član upravnog organa zajedničkog sekretarijata koji rukovodi celim Dunavskim transnacionalnim programom.

Ukupno trajanje ovog projekta je 30 meseci, od 01. jula 2020. do 31. decembra 2022. godine. Ukupna vrednost projekta je 2.411.290,00 evra, a Budžet Grada Sombora u projektu je 106.480,00 evra.

Претходни„APATINTRANS“ ZA 65.000 EVRA POSTAO VEĆINSKI VLASNIK „SEVERTRANSA“
СледећиXII Međunarodni festival vina i hrane –Sombor 2021

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.