AMBASADOR REPUBLIKE AUSTRIJE U POSETI SOMBORU

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović danas je bila domaćin ambasadoru Republike Austrije NJ.E. Nikolausu Luterotiju prilikom prve posete Somboru. Gradonačelnica je dočekala Ambasadora i njegove saradnike  u zgradi Županije gde je  upriličen prijem i sastanak na kom su se razmatrale mogućnosti za dalju saradnju Grada Sombora i Republike Austrije.

Prezentacijom geografskih i privrednih potencijala, ali i kulturoloških odlika, gostujuća delegacija se upoznala sa Somborom.

NJ.E. ambasador Republike Austrije Nikolaus Luteroti rekao je da je mnogo dobrih stvari čuo o Somboru i da se zbog toga odlučio da dođe u posetu kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje i o produbljivanju postojećih projekata.

„Odnosi između Austrije i Srbije nikad nisu bili bolji, a to počiva na tome što politički, privredni i kulturni odnosi imaju dugu tradiciju. Najvažnije u toj saradnji jesu zapravo ljudi. U Beču ima mnogo ljudi koji su poreklom iz Srbije i čine važnu grupaciju stanovništva u Austriji, te veze jesu zapravo najveći razlog što Austrija podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji“ rekao je NJ.E. Nikolaus Luteroti istakavši zainteresovanost austrijskih investitora za privredna ulaganja u Somboru.

„Svakako i mi se radujemo svakoj budućoj saradnji i imamo mnogo ideja i projekata koje bi mogli da realizujemo. Život velikog broja naših sugrađana na teritoriji Austrije, posebno Beča, jeste nešto što nas vezuje, ali svakako i jedna dobra praksa lokalnih samouprava i generalno države Austrije da naprave kvalitetniji život za svoje građane, što je svakako cilj i grada Sombora“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović i dodala: „Za nas je od velikog interesa da austrijski investitori prepoznaju Sombor kao lokaciju koja bi bila atraktivna za njihova ulaganja i u tom smislu svakako da ćemo se maksimalno potruditi da izađemo u susret zahtevima investitora“.

Nakon zvaničnog sastanka u zgradi Županije gosti su u pratnji gradonačelnice i njenih saradnika peške obišli glavnu ulicu i posetili Gradski muzej gde im je prezentovana stalna postavka ove značajne kulturne ustanove. Na licu mesta kroz bogatu kolekciju eksponata im je prezentovana istorija ovog područja.

Na kraju današnje posete NJ.E. ambasador Republike Austrije Nikolaus Luteroti i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima posetili su prostorije UG „Gerhard“ gde su se u kratkim crtama upoznali sa radom i istorijatom ovog udruženja, kao i sa planovima i ciljevima u narednom periodu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниPet koraka za bezbednije korišćenje bežičnog interneta
СледећиOgledi i kritike

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.