APEL GRAĐANIMA DA OZAKONE SVOJE NELEGALNO IZGRAĐENE OBJEKTE

Фото: Синиша Трифуновић

Rok za ozakonjenje objekata koji su predmet ozakonjenja (nelegalno izgrađeni objekti)  je 06. novembar 2023. godine.

Za objekte  koji do tada ne budu ozakonjeni odnosno legalizovani, biće odbijeni zahtevi za ozakonjenje. Na osnovu konačnog rešenja kojim se odbija ili odbacuje zahtev za ozakonjenje sprovešće se rušenje nezakonito izgrađenog objekta, a o trošku vlasnika objekta.

Građevinski inspektor u roku od tri dana od dana dobijanja konačnog rešenja kojim se odbacuje ili odbija zahtev za ozakonjenje objekta, obaveštava komunalno preduzeće da se taj objekat isključi sa mreže. Komunalna preduzeća su dužna da ga isključe za najviše 30 dana.


Za rušenje nezakonito izgrađenih objekata obezbeđena su sredstva u budžetu grada Sombora.

Poruka svim građanima jeste da kada dobiju Obaveštenje o dostavi potrebne dokumentacije istu dostave u traženom roku i nakon toga plate taksu za ozakonjenje. Nepostupanje po Obaveštenju, odnosno ne dostavljanje tražene dokumentacije i takse za ozakonjenje je osnov za donošenje rešenja kojim se odbacuje zahtev za ozakonjenje. Konačnim rešenjem kojim se odbacuje zahtev za ozakonjenje, stiču se uslovi za rušenje nezakonito izgrađenog objekta, odnosno dela objekta.

Nadležni organ za postupak ozakonjenja je Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave grada Sombora. Sve potrebne informacije o postupku ozakonjenja i statusu predmeta građani mogu dobiti svakog radnog dana od 7:30 do 15:00 časova u prostorijama zgrade „Županija“, Sombor, Trg cara Uroša br.1,  kancelarija broj 148/I sprat.

ПретходниELEKTRONSKO PLAĆANJE NA PET POS TERMINALA
Следећи160 godina somborske biblioteke

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.