Autobuski prevoz, vrtić, preduzeća i ustanove

Štab za vanredne situacije je u poslednjem zaključku potvrdio ublažavanje mera odnosno uspostavljanje redovnog radnog procesa u institucijama, ustanovama i javnim preduzeća po ukidanju vanrednog stanja.

Tako je u zaključku sa elektronske sednice gradskog štaba, Severtransu odobreno obnavljanje prevoza putnika u drumskom saobraćaju. Mesec i po dana po uvođenju zabrane javnog saobraćaja, prvi autobus krenuće sa somborske stranice u četiri sata ka Beogradu. Dnevno će na ovoj relaciji biti šest polazaka, uz jedan do Novog Sada. Severtrans će u narednom periodu organizovati još šest polazaka iz Sombora ka Apatinu.

Štab za vanredne situacije potvrdio je i otvaranje objekata Predškolske ustanove Vera Gucunja. SOinfo.org je pre nekoliko dana pisao o uputstvima za roditelje neophodnih za povratak deteta u vrtić.

Počev od danas, biće otvoreni Uslužni centar i ostale županijske kancelarije, a neposredan rad sa strankama počeće Centar za socijalni rad Sombor, mesne zajednice, odnosno SC Soko i Turistička organizacije grada Sombora. Takođe, biće otvoreni i šalteri Policijske uprave Sombor. Preporuka je da se koriste usluge e-uprave i zakažu termini.

Nadležni su pozvali Komesarijat za izbeglice da obezbedi preventivne mere i higijensku zaštitu u Prihvatnom centru u Somboru, te naložio Štabu civilne zaštite da nastavi svakodnevno (7 do 14 sati) obezbeđivanje objekata OB Dr Radivoj Simonović. Štab za vanredne situacije apeluje na sve građane i privredne subjekte da poštuju akta Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija dok traje epidemija proglašena usled pojave i širenja bolesti covid-19.

ZAKLJUČAK ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Izvor: soinfo.org – savamajstor

ПретходниŠkola vožnje – Lekcija 1
СледећиBesplatne startnine za „Somborski polumaraton”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.