Autokros trke u Somboru okupile mnogobrojne takmičare i gledaoce

У Сомбору је одржана прва трка у аутокросу, која је окупила шампионе аутоспорта на највећој стази за ауторкос у региону. Такмичење за Велику награду Сомбора показало је фаворите у пет класа, а бројни гледаоци и највијачи уживали су гледајући атрактивне трке.

Организатор трка био је „АМСК 025“ из Сомбора, инцидената и повреда није било, па током финалних трка јединице Хитне помоћи и Ватрогасне службе нису реаговале.

За све посетиоце била је обезбеђена пијаћа вода. Највећу подршку је организаторима пружио Град Сомбор. Богат возни парк на тркама показао је сву атрактивност аутоспорта и био је богатији него на другим такмичењанима.

Најатрактивнија трка водила се у четвтој класи, а инцидената и интервенција није било. Сјајне борбе у пет класа од 1.000 до преко 2.000 кубика на највећој стази за аутокрос у региону, вратиле су аутоспорт у Сомбору на велика врата.

„Последњих 20 година возим трке, а овде у Сомбору су заиста врхунски услови, конкуренција је била јака и добра“, изјавио је Игор Милошевић, прво место, четврта категорија – 2.000 кубика, Сремска Митровица – „АСК Драјвер – Српски Милетић“.

„Први пут смо у Сомбору, а услови трке су били на највишем нивоу. Честитке шампиону, заслужио је“, истакао је Ненад Ристић, друго место четврта категорија – 2.000 кубика „Рејсинг Рума“.

„Први пут се такмичим у овом спорту, презадовољан сам што сам треће место, нисам ни очекивао јер сам први пут учествовао“, навео је Горан Цикота, четврта категорија – 2.000 кубика „Рејсинг Рума“ треће место.

На тркама је учествовало 40 такмичара, од којих су неки потврдили водеће позиције.

„Стаза је била одлична и захваљујемо се организаторима што су нам приредили овакав спектакуларан наступ. Одбранио сам титулу што је најважније. Морам да се захвалим Пеђи Милићу, који је све ово организовао шампионски“, поручио је Никола Милић, актуелни шампион у трећој категорији од 1600 кубика – „АСК Драјвер – Српски Милетић“.

„Трком сам заиста задовољан, имао сам јаког конкурента и зато сам оволико узбуђен“, навео је Стојан Арамовић, прво место, пета класа преко 2000 кубика „Рејсинг Рума“.

„Аута су била добра, све је било одлично, једноставно сам овом вожњом фасциниран“, изјавио је Чаба Дробина, друго место, пета класа преко 2000 кубика „АМСК 025 Сомбор“.

„Задовољан сам трком, све је било одлично, супарници су били јаки, а што је најважније издржали смо“, истакао је Горан Милић, прво место, прва класа до 1200 „АМСК 025 Сомбор“.

Публика и учесници организацију оцењују као врхунску.

„Досли смо да гледмао и да навијамо“, рекао је гледалац из Сомбора.

„Мој тата је аутомеханичар и он поправља аута, волим да сам са њим и да гледам како поправља, а ја желим бити возач трка“, каже један од млађих гледалаца.

Трке у аутокросу су први пут одржане на новој стази у Ранчеву код Сомбора и бодују се за Шампионат Србије.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниGrčka zatvorila granice za građane Srbije; Dačić: Odluka će biti periodično razmatrana
СледећиBicikl za razvoj malog biznisa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.