Autokros trke u Somboru okupile mnogobrojne takmičare i gledaoce

U Somboru je održana prva trka u autokrosu, koja je okupila šampione autosporta na najvećoj stazi za autorkos u regionu. Takmičenje za Veliku nagradu Sombora pokazalo je favorite u pet klasa, a brojni gledaoci i najvijači uživali su gledajući atraktivne trke.

Organizator trka bio je „AMSK 025“ iz Sombora, incidenata i povreda nije bilo, pa tokom finalnih trka jedinice Hitne pomoći i Vatrogasne službe nisu reagovale.

Za sve posetioce bila je obezbeđena pijaća voda. Najveću podršku je organizatorima pružio Grad Sombor. Bogat vozni park na trkama pokazao je svu atraktivnost autosporta i bio je bogatiji nego na drugim takmičenjanima.

Najatraktivnija trka vodila se u četvtoj klasi, a incidenata i intervencija nije bilo. Sjajne borbe u pet klasa od 1.000 do preko 2.000 kubika na najvećoj stazi za autokros u regionu, vratile su autosport u Somboru na velika vrata.

„Poslednjih 20 godina vozim trke, a ovde u Somboru su zaista vrhunski uslovi, konkurencija je bila jaka i dobra“, izjavio je Igor Milošević, prvo mesto, četvrta kategorija – 2.000 kubika, Sremska Mitrovica – „ASK Drajver – Srpski Miletić“.

„Prvi put smo u Somboru, a uslovi trke su bili na najvišem nivou. Čestitke šampionu, zaslužio je“, istakao je Nenad Ristić, drugo mesto četvrta kategorija – 2.000 kubika „Rejsing Ruma“.

„Prvi put se takmičim u ovom sportu, prezadovoljan sam što sam treće mesto, nisam ni očekivao jer sam prvi put učestvovao“, naveo je Goran Cikota, četvrta kategorija – 2.000 kubika „Rejsing Ruma“ treće mesto.

Na trkama je učestvovalo 40 takmičara, od kojih su neki potvrdili vodeće pozicije.

„Staza je bila odlična i zahvaljujemo se organizatorima što su nam priredili ovakav spektakularan nastup. Odbranio sam titulu što je najvažnije. Moram da se zahvalim Peđi Miliću, koji je sve ovo organizovao šampionski“, poručio je Nikola Milić, aktuelni šampion u trećoj kategoriji od 1600 kubika – „ASK Drajver – Srpski Miletić“.

„Trkom sam zaista zadovoljan, imao sam jakog konkurenta i zato sam ovoliko uzbuđen“, naveo je Stojan Aramović, prvo mesto, peta klasa preko 2000 kubika „Rejsing Ruma“.

„Auta su bila dobra, sve je bilo odlično, jednostavno sam ovom vožnjom fasciniran“, izjavio je Čaba Drobina, drugo mesto, peta klasa preko 2000 kubika „AMSK 025 Sombor“.

„Zadovoljan sam trkom, sve je bilo odlično, suparnici su bili jaki, a što je najvažnije izdržali smo“, istakao je Goran Milić, prvo mesto, prva klasa do 1200 „AMSK 025 Sombor“.

Publika i učesnici organizaciju ocenjuju kao vrhunsku.

„Dosli smo da gledmao i da navijamo“, rekao je gledalac iz Sombora.

„Moj tata je automehaničar i on popravlja auta, volim da sam sa njim i da gledam kako popravlja, a ja želim biti vozač trka“, kaže jedan od mlađih gledalaca.

Trke u autokrosu su prvi put održane na novoj stazi u Rančevu kod Sombora i boduju se za Šampionat Srbije.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниGrčka zatvorila granice za građane Srbije; Dačić: Odluka će biti periodično razmatrana
СледећиBicikl za razvoj malog biznisa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.