“Beleške”: Otvaranje izložbe radova Dejana Krstića


Izložba radova Dejana Krstića, pod nazivom “Beleške” biće upriličeno u Galeriji KC “Laza Kostić” Sombor u utorak, 5. februara, sa početkom u 19 časova. Postavka će trajati do 23. februara.

Reč autora: “U okviru izložbe “Beleške” prikazani su radovi nastali iz preispitivanja ideje slobode i njenog značaja za individuu.

Počevši od iskustva pojedinca, moje istraživanje se bavi preispitivanjem koje void ka opštem zaključku. U ovom kontekstu beleška nije samo vid brze opservacije. Ona je deo slagalice koja daje širu sliku ne samo o pojedincu ili grupi već i o samom društvu.

Radovi su najčešće realizovani u vidu portreta, koji tradicionalno ne predstavljaju samo faktičku, likovnu mapu lica, već podrazumevaju i psihološku analizu modela, kao i uvid u pitanje identiteta. Samim tim pojam portreta postaje fleksibilan, i može se gledati kao šire polje istraživanja.

U procesu analize, odnosno crtanja modela koriste se i metodi psihoanalitičkog sistematskog pristupa koji znatno doprinosi ličnoj interakciji sa modelom. Putem ovog istraživanja i beleženja, ispituju se granice ličnog, privatnog, bazičnog stave pojedinca i njegova modifikacija u komunikaciji sa opštim, univerzalnim i društveno prihvaćenim normama.

Radeći na osnovu fotografskog priloga, svoje radove realizujem u vidu kombinacije tradicionalnih crtačkih i slikarskih tehnika.”

Dejan Krstić je rođen 1994. godine u Loznici. Završio je osnovne akademske studije u Novom Sadu na departmanu likovnih umetnosti, studijski program Slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić. Trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u okviru studijskog programa Crtanje, pod mentorstvom prof. Višnje Petrović. Izlagao je više puta grupno i samostalno.

Izvor: rtv.rs


PrethodniOprema za slepe i slabovide uručena u Somboru
SledećiSOMBOR ĆE SE PREDSTAVITI U TELEVIZIJSKOM PROGRAMU „SRBIJA U RITMU EVROPE“

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.