BESPLATNA USLUGA ODVOŽENJA UGINULIH ŽIVOTINJA

Usluga besplatnog odvoženja uginulih životinja dostupna je svim stanovnicima grada, prigradskih naselja, salša i svih sela sa teritorije Grada Sombora. Ova usluga finansira se sredstvima iz budžeta Grada Sombora, a sprovodi je služba Zoohigijene JKP „Čistoća“.

Vlasnici, odnosno držaoci životinja u slučaju uginuća u skladu sa Zakonom ne smeju bacati leševe životinja u reke ili druge vodene tokove ili ih ostavljati na putevima, otvorenom prostoru, divljim deponijama u šumama. Uginule životinje je neophodno odlagati na  propisan način kako bi se sprečilo širenje zaraza i zagađenje životne sredine.

Zahtev za preuzimanje uginulih životinja upućuje se telefonskim pozivom, a prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime vlasnika uginule stoke, mesto i adresu, vreme uginuća, vrstu, okvirnu težinu i broj uginulih životinja, a nadležna služba će izaći na teren u roku od 48 časova od trenutka kada je primljen poziv.

Napominjemo da nepropisno odlaganje uginulih životinja nepovoljno utiče na zdravlje svih stanovnika i povlači naplatu kazne, te  molimo vlasnike da eventualno uginuće svojih grla stoke prijave nadležnoj službi na brojeve telefona 025/415-788 ili 063/11-99-625, svakog radnog dana i subotom od 8 do 14 časova.

ПретходниZelenilo: Bođoši na Apatinskom putu uklonjeni po nalogu odeljenja
СледећиGRAD SOMBOR OBELEŽAVA „EVROPSKU NEDELJU SPORTA“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.