BESPLATNA USLUGA ODVOŽENJA UGINULIH ŽIVOTINJA


Usluga besplatnog odvoženja uginulih životinja dostupna je svim stanovnicima grada, prigradskih naselja, salša i svih sela sa teritorije Grada Sombora. Ova usluga finansira se sredstvima iz budžeta Grada Sombora, a sprovodi je služba Zoohigijene JKP „Čistoća“.

Vlasnici, odnosno držaoci životinja u slučaju uginuća u skladu sa Zakonom ne smeju bacati leševe životinja u reke ili druge vodene tokove ili ih ostavljati na putevima, otvorenom prostoru, divljim deponijama u šumama. Uginule životinje je neophodno odlagati na  propisan način kako bi se sprečilo širenje zaraza i zagađenje životne sredine.

Zahtev za preuzimanje uginulih životinja upućuje se telefonskim pozivom, a prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime vlasnika uginule stoke, mesto i adresu, vreme uginuća, vrstu, okvirnu težinu i broj uginulih životinja, a nadležna služba će izaći na teren u roku od 48 časova od trenutka kada je primljen poziv.

Napominjemo da nepropisno odlaganje uginulih životinja nepovoljno utiče na zdravlje svih stanovnika i povlači naplatu kazne, te  molimo vlasnike da eventualno uginuće svojih grla stoke prijave nadležnoj službi na brojeve telefona 025/415-788 ili 063/11-99-625, svakog radnog dana i subotom od 8 do 14 časova.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.