БЕСПЛАТНА УСЛУГА ОДВОЖЕЊА УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА


Услуга бесплатног одвожења угинулих животиња доступна је свим становницима града, приградских насеља, салша и свих села са територије Града Сомбора. Ова услуга финансира се средствима из буџета Града Сомбора, а спроводи је служба Зоохигијене ЈКП „Чистоћа“.

Власници, односно држаоци животиња у случају угинућа у складу са Законом не смеју бацати лешеве животиња у реке или друге водене токове или их остављати на путевима, отвореном простору, дивљим депонијама у шумама. Угинуле животиње је неопходно одлагати на  прописан начин како би се спречило ширење зараза и загађење животне средине.

Захтев за преузимање угинулих животиња упућује се телефонским позивом, а приликом пријаве потребно је навести име и презиме власника угинуле стоке, место и адресу, време угинућа, врсту, оквирну тежину и број угинулих животиња, а надлежна служба ће изаћи на терен у року од 48 часова од тренутка када је примљен позив.

Напомињемо да непрописно одлагање угинулих животиња неповољно утиче на здравље свих становника и повлачи наплату казне, те  молимо власнике да евентуално угинуће својих грла стоке пријаве надлежној служби на бројеве телефона 025/415-788 или 063/11-99-625, сваког радног дана и суботом од 8 до 14 часова.


ПретходниZelenilo: Bođoši na Apatinskom putu uklonjeni po nalogu odeljenja
СледећиГРАД СОМБОР ОБЕЛЕЖАВА „ЕВРОПСКУ НЕДЕЉУ СПОРТА“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.