Besplatno do ljubimca

Počela je akcija somborskih komunalaca „Udomi – ne kupuj“.
Somborsko prihvatilište za pse i mačke lutalice na Monoštorskom putu u Somboru radi sa popunjenim, često i premašenim kapacitetom. Otvoreno je pre bezmalo tri godine, a u njemu je trenutno smešteno 180 pasa. Međutim, radnici Zoohigijenske službe JKP „Čistoća“ kažu da barem još toliko pasa lutalica vršlja gradskim ulicama i somborskim selima.

Da bi oslobodilo mesto za prihvat novih pasa, ovo preduzeće je pokrenulo akciju „Udomi – ne kupuj“. Građani koji žele novog ljubimca, u prihvatilištu mogu da ga dobiju besplatno.

„Akcija „Udomi – ne kupuj“ naišla je na dobar odziv. Ljudi dolaze, gledaju, raspituju se i tokom prošlog meseca smo udomili desetak pasa. To i dalje nije dovoljno da bi se rešio problem lutalica, pa pozivam i druge građane koji žele da nabave psa, da dođu i ovde ga izaberu“, naglašava Josip Joca Kolompar, radnik Zoohigijenske službe.

Inače, sedmoro radnika u prihvatilištu svakodnevno brine o psima, hrani ih, čisti boksove, izvodi u šetnju. Prema psima se ponašaju ne samo humano, već i prijateljski.

„Naši radnici kada izađu na teren doživljavaju svakakve neprijatnosti. Pojedini građani nemaju obzira, jer je uvreženo mišljenje da mi ovde držimo šinteraj. Ovo nije šinteraj, ovo je prihvatilište koje maksimalno brine o napuštenim životinjama“, predočava Kolompar.

Psi se svakodnevno puštaju da se istrče.

Građani koji žele da udome psa, mogu da dođu u prihvatilište svakog dana od 7.00 do 19 časova.

Važno je da su svi psi u prihvatilištu čipovani, vakcinisani protiv zaraznih bolesti i sterilisani, kaže Kolompar.

Izvor: rtv.rs

ПретходниBački Monoštor konačno dobija most
СледећиXII Veljkovi dani

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.