Без неправилности у раду првог дана нових мера у Сомбору


Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 до 3. децембра ове године је радно време угоститељских објеката ограничено тако да неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана, а почетак и завршетак радног времена мора бити истакнут на улазу или на другом видном месту објекта. Комунална полиција и инспекција контролисале су првог дана спровођење мера рада до 18 часова за угоститеље на територији града Сомбора и за разлику од претходних недеља, овог пута нису уочене неправилности у раду.

Први дан споровођења кључне мере скраћеног радног времена до 18 сати су угоститељи испоштовали, кажу надлежни града Сомбора. Контроле примене противепидемијских мера споровде се свакодневно, а комуналне патроле раде у две смене.

Нада Радовић, комуинални инспектор каже: “Наше колеге су синоћ контролисале и шалтерску продају и угоститељске објекте, као и тржне центре, јер у Сомбору има два тржна центра. Није уочено ни једно кршење одлуке.”

Младен Веселиновић, комунални полицајац истиче: “Између осталог, поред свих мера, контролишемо да ли се поштује радно време, дезобаријере и ношење маски које је обавезно”.

Иван Глигорић, члан Штаба за ванредне ситуације града Сомбора напомиње: “Трговински и малопродајни објекти потребно је да обезбеде четири квадратна метра за једног купца. Што се тиче рада козметичких и фризерских у складу са епидемиолошком ситуацијом проценили смо и донели наредбу да и они раде до 18 часова”.

Као помоћ угоститељима, градско веће града Сомбора дозволило је власницима башта и угоститељских објеката коришћење дела јавне површине ради остављања баштенских елемената до 31.марта следеће године без надокнаде, уз обавезуи власника да воде бригу о чистоћи дела заузете површине. Од 16. Марта до престанка ванредног стања угоститељи су били ослобођени плаћања закупнине, а летос им је било дозвољено проширење заузећа јавне површине за баште без надоканде.

Привредна комора Србије и Унија послодаваца предложиле су нове мере за ублажавање економских последица изазваних пандемијом корона вируса.

Јована Вујковић, координатор сектора услуга у Привредној комори Србије – РПК Сомбор напомиње: “У сектору хотелијерства и услуга предложили смо да се порез на храну и пиће смањи за десет одсто, да се одложе обавезе према банкама. Такође једна од предложених мера је да се на републичком и локалном нивоу не уводе никакви нови намети и дажбине које би додатно опретеритиле пословање привреде, а исто тако да се порези и доприноси на плате одложе на одређени временски период”.

Према одлуци Штаба за ванредне ситуације града Сомбора, радно време киоска и сличних угоститељских објеката, који обављају шалтерску продају хране, ограничено је тако да неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана. После 18.00 часова наведени објекти могу да обављају искључиво доставу хране на кућну адресу, без ограничења радног времена.

Извор: РТВ ( Весна Милановић Симичић )


ПретходниСомбор домаћин 63. “Златне рукавице” у боксу
СледећиНОВЕ МЕРЕ ГРАДСКОГ ШТАБА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.