BEZBEDNOSNA SITUACIJA U GRADU JE POVOLJNA

Na redovnoj sednici Saveta za bezbednost Grada Sombora kojom je predsedavala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, načelnik Policijske uprave Sombor Saša Dmitrašinović je obrazlažući Informaciju o stanju bezbednosti za 2019. godinu, istakao da svi parametri na osnovu kojih se ona ocenjuje, govore u prilog činjenici da je bezbednosna situacija u Gradu Somboru povoljna, a da policijski izveštaji u poslednjih pet godina pokazuju smanjenje broja izvršenih krivičnih dela opšteg kriminaliteta i veću efikasnost policijskih i pravosudnih organa u rasvetljavanju krivičnih dela.

Nakon diskusije, Savet je doneo zaključak da na teritoriji Grada Sombora za 2019. godinu povećan broj migranata nije uticao na ukupnu bezbednosnu situaciju na teritoriji Grada Sombora, odnosno da bezbednost nije bila ugrožena više u poređenju sa prethodnim godinama, i u tom smislu svaka služba je adekvatno uradila svoj deo posla. Savet za bezbednost Grada Sombora apeluje na građane da sve eventualne situacije u kojima je njihova bezbednost ugrožena prijave Policijskoj upravi kao nadležnom organu zaduženom za bezbednost građana, a ne da ih neprovereno i paušalno objavljuju na društvenim mrežama.

Članovi Saveta su se na sednici saglasili da će i u budućem periodu nastaviti saradnju i preduzimati mere i radnje na iznalaženju tehničkih i infrastrukturnih rešenja koja će doprinositi podizanju stepena bezbednosti svih naših sugrađana.


Savet za bezbednost se osvrnuo i na najteže krivično delo – ubistvo, koje se u gradu dogodilo na samom početku ove godine i pohvalio rad policijskih službenika koji su efikasnim operativnim radom za vrlo kratko vreme rasvetlili zločin koji je potresao ne samo Somborce, već čitavu Srbiju.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Претходни40 IZBEGLIČKIH PORODICA U SOMBORU DOBILO SVOJ NOVI DOM
Следећи„TURIJSKA KOBASICIJADA 2020“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.