BEZBEDNOST STARIJIH JEDAN OD GLAVNIH PRIORITETA

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Centrom za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja, održao je prezentaciju o bezbednosti saobraćaja namenjenu starijoj populaciji u prostorijama Gradskog udruženja penzionera Sombor.

S obzirom da se pokazalo da su ljudi starije starosne dobi poslednjih godina veoma ugroženi učesnici u saobraćaju Savet za bezbednost saobraćaja je rešio da ukaže na ovaj problem i preduzme konkretne mere.

 „Pre dva meseca smo na skupštinskoj sednici usvojili Strategiju razvoja saobraćaja za Grad Sombor i jedan od ciljeva u akcionom planu jeste da se podigne na viši nivo bezbednost naših starijih sugrađana. Tim povodom smo danas organizovali ovu tribinu na kojoj ćemo na jedan zanimljiv način ukazati na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju, a kroz posebne kvizove i igre podelićemo i poklončiće učesnicima ove tribine“ rekao je zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja u Somboru Antonio Ratković.


Po rečima Renate Rajčanji, oficira Odeljenja saobraćajne policije u Somboru, jedan od prioriteta u radu PU u Somboru jeste preduzimanje preventivnih, ali i represivnih mera u cilju poboljšanja bezbednosti i saobraćajne kulture biciklista, kao i smanjenje broja nastradalih u saobraćajnim nezgodama.

„Sombor je grad biciklista, a biciklisti čine jednu od najmanje zaštićenih kategorija učesnika u saobraćaju. Saobraćajne nezgode se događaju na području celog grada Sombora i to najčešće u periodu takozvanih saobraćajnih špiceva, dok nam najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju čine upravo generacije 65 godina i više, koja je i danas obuhvaćena ovim projektom“ rekla je Rajčanji.

Tribinu ispred Agencije za bezbednost saobraćaja održao je Tomislav Petrović.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниUŽAS U SOMBORU
СледећиKonferencija za medije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.