„Bimal“ investira 35 miliona evra u somborsko „Novo sunce“

Bimal Grupa završila je postupak preuzimanja i postala većinski vlasnik somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja „Novo sunce“.

Generalni direktor kompanije „Bimal“ i predsednik uprave „Studen Grupe“ Ilija Studen kaže za Tanjug da predstoji ulaganje od 35 miliona evra u povećanje kapaciteta somborske fabrike.

On je istakao da je cilj akvizicije „Bimala“ ukrupnjavanje i jačanje industrije ulja u regionu Zapadnog Balkana.

Namera je, kaže, da kompaniju čiju su većinsko vlasništvo stekli dovedu na najviši tehničko-tehnološki nivo proizvodnje koji već poseduju u fabrici za proizvodnju jestivog ulja u Brčkom.

Prvi koraci u Somboru biće rekonstrukcija pogona, podizanje proizvodnih kapaciteta i proširenje proizvodnog asortimana pa će se tu pored suncokretovog i sojinog semena prerađivati i uljana repica.

Cilj je da obe fabrike proizvode identične proizvode od sve tri sirovine, objasnio je Studen.

„Početna ulaganja u ovaj projekat su 20 miliona evra, a budući da je plan da kapacitet proizvodnje podignemo sa trenutnih 100.000 tona na 180.000 tona godišnje, ulaganja u narednom periodu će dostići ukupan iznos od 35 miliona evra“, izjavio je Studen.

Proizvodnjom u fabrikama u Brčkom i u Somboru ova Grupa će godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta kao i na izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka.

Izvor: Tanjug

ПретходниObeležavanje Svetskog dana borbe protiv HIV-a u Somboru
СледећиOdržana tribina o autizmu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.