Bio-eko kamp za učenike u Bačkom Monoštoru

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ u Somboru u saradnji sa Crvenim krstom iz Sombora, jedina je osnovna škola u Somboru koja za svoje đake šestog i osmog razreda priređuje bio-eko kampove zabavnog i edukativnog sadržaja.

Od ranih jutarnjih sati poletno je i razigrano u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru. Sportske igre, potraga za blagom, upoznavanje biljnog i životinjskog sveta, noćne šetnje po šumi, posmatranje planeta, igre bez granica, život u prirodi samo su deo aktivnosti Bio-eko kampa OŠ „Ivo Lola Riba“r iz Sombora.

„Ovde je veoma lepo, svi se družimo. Pored toga što nešto naučimo, vlada veoma dobra atmosfera. Naučili smo kako da se orijentišemo u prirodi, upoznali smo nove biljke za koje nismo ni znali da postoje, naučili smo kako da seciramo žabu… svašta smo novog naučili!“, ispričala je Ivana Bošnjak.

„Nemam nikakve zamerke na kamp.Hrana je odlična, smeštaj odličan. Najviše mi se svidelo što smo sinoć imali logorsku vatru, pekli smo žabu što smo upecali… zabavljali smo se lepo. Naučili smo dosta o orijentaciji i biljkama i životinjama“, objasnio je Andrej Balović

„Da,sigurno je dobro ovde! Nismo kući na telefonima. Družimo se i igramo i sa nastavnicima koji su se potrudili da nam sve ovo prirede. Ja sam osmi razred ali bi rado došla sa svojim društvo ovde i sledeće godine!“, kaže Matrona Zirić

Kampiralište Crvenog krsta u Gornjem podunavlju smešteno u mozaiku vodenih i kopnenih ekosistema, idealno je za sticanje novih znanja, ali druženje je, saglasni su i đaci i nastavnici, najvažnije.

Bio-eko kamp nastao je kao želja đaka u OŠ „Ivo Lola Ribar“ za obogaćenjem nastave predmeta Čuvari prirode. Od 2015. godine, tokom petodnevnih kampova, na stotine đaka šestog i osmog razreda ove škole uživalo je u druženju i edukativnim radionicama.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

PrethodniTRETMANI SUZBIJANJA KOMARACA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA
SledećiŠvedski filmovi na Somborskom filmskom festivalu

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.