Bio-eko kamp za učenike u Bačkom Monoštoru

Основна школа „Иво Лола Рибар“ у Сомбору у сарадњи са Црвеним крстом из Сомбора, једина је основна школа у Сомбору која за своје ђаке шестог и осмог разреда приређује био-еко кампове забавног и едукативног садржаја.

Од раних јутарњих сати полетно је и разиграно у кампу Црвеног крста у Бачком Моноштору. Спортске игре, потрага за благом, упознавање биљног и животињског света, ноћне шетње по шуми, посматрање планета, игре без граница, живот у природи само су део активности Био-еко кампа ОШ „Иво Лола Риба“р из Сомбора.

„Овде је веома лепо, сви се дружимо. Поред тога што нешто научимо, влада веома добра атмосфера. Научили смо како да се оријентишемо у природи, упознали смо нове биљке за које нисмо ни знали да постоје, научили смо како да сецирамо жабу… свашта смо новог научили!“, испричала је Ивана Бошњак.

„Немам никакве замерке на камп.Храна је одлична, смештај одличан. Највише ми се свидело што смо синоћ имали логорску ватру, пекли смо жабу што смо упецали… забављали смо се лепо. Научили смо доста о оријентацији и биљкама и животињама“, објаснио је Андреј Баловић

„Да,сигурно је добро овде! Нисмо кући на телефонима. Дружимо се и играмо и са наставницима који су се потрудили да нам све ово приреде. Ја сам осми разред али би радо дошла са својим друштво овде и следеће године!“, каже Матрона Зирић

Кампиралиште Црвеног крста у Горњем подунављу смештено у мозаику водених и копнених екосистема, идеално је за стицање нових знања, али дружење је, сагласни су и ђаци и наставници, најважније.

Био-еко камп настао је као жеља ђака у ОШ „Иво Лола Рибар“ за обогаћењем наставе предмета Чувари природе. Од 2015. године, током петодневних кампова, на стотине ђака шестог и осмог разреда ове школе уживало је у дружењу и едукативним радионицама.

Извор: РТВ (Ружица Парчетић)

ПретходниTRETMANI SUZBIJANJA KOMARACA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA
СледећиŠvedski filmovi na Somborskom filmskom festivalu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.