Bio jednom jedan laf

BIO-JEDNOM-JEDAN-LAF-

U utorak, 15. novembra, u 12 sati, u sali Dečjeg odeljenja  biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984). 

Izložba Bio jednom jedan laf na 30 različitih panoa prikazuje najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića: detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd, kako je izgledalo uređivanje programa na TV Beograd – serije „Na slovo na slovo“ i „Laku noć deco“, TV serija „Ženski razgovori“, ali i rad na časopisu Poletarac kao i uređivanje na Studiju B. Ovom izložbom se predstavlja sveukupan književni opus Duška Radovića za decu i za odrasle, najznačajnije pesme i zbirke,izvodi iz intervjua i njegovi čuveni aforizmi.

Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Violeta Đorđević i Sara Ivković Marković, a realizovana je u okviru projekta „Bio jednom jedan laf“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.


Izložba će biti otvorena do 30. novembra 2022. godine.

Organizatori: Podružnica Zapadnobačkog okruga Bibliotekarskog društva Srbije, Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Biblioteka grada Beograda

ПретходниOBISTINILE SE LOVAČKE PRIČE Srbijom stvarno luta crni panter, pobegao iz Mađarske, napada stoku i teroriše građane
СледећиXIII Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.