Borba protiv dečijeg siromaštva

Somborski edukativni centar je serijom aktivnosti obeležio Međunarodni dan borbe protiv dečijeg siromaštva.

Predstavnici SEC-a ugostili su učenike trećeg razreda OŠ Bratstvo jedinstvo koji su čas likovnog održali van učionice kako bi se pridružili projektu „Iskorak iz nasilja”.

Njihovi radovi na ovu temu prijavljeni su za likovni konkurs koji će trajati do 12. novembra. Istovremeno, volonteri i osoblje SEC-a organizovali su uličnu akciju tokom koje su promovisani besplatni programi za decu i mlade koji doprinose borbi protiv dečjeg siromaštva, kao i iskorenjivanju nasilja nad decom.

Predstavili su „Školu dobre volje, volonter/ka deci na usluzi”, pomenuti likovni konkurs, kreativne radionice, kao i obuke za unapređenje zapošljivosti mladih. Ujedno, započeli su i tradicionalnu akciju prikupljanja školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica, koja će se nastaviti i nakon 20. novembra Međunarodnog dana dečijih prava.

Kako su izvestili iz SEC-a, krajem novembra počeće i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa da bi im sve to bilo podeljeno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika u sklopu tradicionalne akcije grupe volontera SEC-a „Deda Mrazovi pomoćnici”.

Građani koji žele da pomognu akciju, školski pribor mogu da donesu svakog radnog dana u prostorije SEC-a u periodu od 9 do 17 časova.

ПретходниUPOZNAVANJE JAVNOSTI SA PREVENCIJOM TRGOVINE LJUDIMA
СледећиDve nagrade za Narodno pozorište Sombor na „Festivalu pobednika festivala“ u Rakovici

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.