Braća Rađenović oborili nacionalne rekorde u Zrenjaninu

Na međunarodnom plivačkom mitingu „Grand pridž – Kup Zrenjanina“ koji je održan početkom novembra u Zrenjaninu učestvovalo je 480 takmičara iz 61 plivačkog kluba iz Srbije, Turske, Sirije, Slovenije, Rusije, Rumunije, Makedonije, Mađarske, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Alžira.

Za SSK „Polet“ se takmičilo šest takmičara, koji su osvojili ukupno devet medalja i oborili tri nacionalna rekorda.

Aleksa Rađenović je oborio nacionalni rekord za dečake do 16 godina na 100m delfin sa vremenom 55.02. Zlatne medalje Aleksa je osvojio na 100m delfin u kategoriji takmičara 15/16 godina i u finalnoj trci u otvorenoj kategoriji. Srebrne medalje u kategoriji takmičara 15/16 godina osvojio je na 50m leđno, 100m leđno i 50m delfin i bronzanu medalju u istoj kategoriji na 50m slobodno. Plasman u finale u otvorenoj kategoriji ostvario je u disciplini 100m leđno i trku završio na sedmom mestu i u disciplini 50m delfin u kojoj je bio šesti. Aleksa se plasirao u polufinale trke na 50m leđno u kome je bio dvanaesti i na 50m slobodno i trku završio na četrnaestom mestu u otvorenoj kategoriji.

Matija Rađenović je nastupio dva takmičarska dana i plivao u otvorenoj kategoriji. Matija je pokazao odličnu pripremljenost i oborio dva nacionalna rekorda u kategoriji dečaka do 12 godina u disciplinama 50m prsno sa vremenom 33.92 i u disciplini 200m prsno sa vremenom 2:33.64.

Marko Kolović je u kategoriji takmičara 15/16 godina osvojio bronzane medalje u disciplinama 200m prsno i 100m mešovito. Marko se plasirao u polufinale trke na 100m mešovito u otvorenoj kategoriji i trku završio na četrnaestom mestu.

Nemanja Bukalov u kategoriju takmičara 15/16 godina je osvojio bronzanu medalju u disciplini 200m mešovito.

Danica Gazdić je nastupila dva takmičarska dana u otvorenoj kategoriji. Plasman u finale ostvarila je u disciplini 400m mešovito i trku završila na petom mestu i u disciplini 100m delfin i trku završila na osmom mestu.

Jovana Milošević je nastupila dva takmičarska dana u otvorenoj kategoriji. Plasman u polufinale ostvarila je u disciplini 100m prsno i trku završila na četrnaestom mestu.

Za uspehe Poletovih takmičara zaslužni su treneri Sandra Kamber i Zoran Vukelić.

Izvor: sportskisavezsombor.com

ПретходниMilijardu za manje od minut i po!
СледећиOBELEŽENA 74. GODIŠNJICA BATINSKE BITKE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.