Carinici na Horgošu sprečili krijumčarenje 400.000 evra sakrivenih u jastucima

Министарство финансија Републике Србије

Цариници су на улазној страни прелаза Хоргош 11. јула 2020. у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења око 400.000 евра сакривених у два јастука.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао аутомобил „ленд ровер“, немачких регистарских изнака, којим је из Берлина ка Измиру путовао брачни пар турских држављана.

На уобичајено питање о томе, да ли имају нешто за пријављивање уследио је одговор да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ новца.

Без обзира на то, цариници су се одлучили за детаљан преглед, када је возило пребачено у гаражу намењену за ту сврху.

Тада је 31-годишња жена узела из аутомобила два јастука да би наводно села на њих. Пре него што је то учинила, цариник је затражио да погледа јастуке и у њима пронашао гомилу новца. Били су пуни свежњева евра.

Из њих је извађено 400.000 евра, да би потом код 33-годишњег мушкарца у торбици за документа пронађено још 15.000 евра, док је жена у торбици имала 3.620 евра, што је укупно 418.620 непријављених евра.

Путницима је враћено по 10.000 евра, док је остатак откривене непријављене суме заједно са путницима и аутомобилом преузело Одељење за борбу против корупције МУП из Суботице.

ПретходниU somborskoj bolnici leči se 15 zaraženih od korone – dvoje poslato u KCV
СледећиRaspao se ringišpil u Kolutu, najmanje petoro povređenih

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.