Cene rastu, kako se izboriti sa poskupljenjima?

namirnice-cene-potrosaci-poskupljenje-ministrastvo-trgovine-supermarket-potrosacka-korpa

Struja, voda, odnošenje otpada, ishrana dece u boravku i užina u školama dolaziće nam na naplatu u većinom iznosima, a pojedine stavke će biti čak i dvostruko skuplje. Istovremeno, cene skoro svih prehrambenih proizvoda, sredstava za higijenu i bebi opreme, vrtoglavo skaču. Kako se izboriti sa svim poskupljenjima?

Okolnosti koje nam ne idu na ruku poklopile su se i zadale udarac budžetu potrošača, kaže za Radio Novi Sad predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Mladen Alfirović. S jedne strane – nezapamćena suša, s druge energetska kriza kao posledica rata u Ukrajini, dok smo prethodne dve godine imali pandemiju kovida.

Dobro je, kaže, to što je Uredba o energetski ugroženim kupcima proširena i na korisnike toplotne energije, pa će oni moći da ostvare pravo na besplatne kilovate, ali naredne jeseni i zime nas ipak čeka prilično velika neizvesnost.

Proizvođači bi, kaže, morali da budu krajnje obazrivi pre nego što donesu odluku o podizanju cene svog proizvoda. Savet našeg sagovornika potrošačima je da vode računa o svom kućnom budžetu, prate akcijska sniženja i pre kupovine nekog proizvoda dobro razmisle da li im je on zaista potreban.

Takođe, nadležnima poručuje da je potrebno da obezbede da tržište bude snabdeveno osnovnim životnim namirnicama čije cene je država regulisala i spreče njihovu eventualnu zloupotrebu.

Izvor: RTV (Marija Maleš)

PrethodniOdržan treći bokserski „Memorijal Miroslav Gucunja“
SledećiJoš jedan proizvođač telefona izbacuje punjač

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.