Centar za razvoj obrazovanja ‘Planeta’: Vest KOŠNICA

Planeta košnica

Centar za razvoj obrazovanja “Planeta“  i ŠOSO sa domom “Vuk Karadžić“ iz Sombora od 2019. godine  sprovode projekat „Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih“.

Projekat podrazumeva razvoj preduzetničke kompetencije kod mladih i odraslih u oblasti zaštite životne sredine, kao i promociju modela cirkularne ekonomije.

Do sada je  u sklopu projekta održano preko 20 kreativno-edukativne radionice u svim somborskom osnovnim i srednjim školama, školi u Sivcu i Karavukovu, ŠOSO „Vuk Karadžić“, Boravku za osobe sa smetšama, Centru za razvoj obrazovanja“Planeta“ i kroz radionice je prošlo više stotina dece i mladih i odraslih.  Radionicama je prethodilo prikupljanje reciklažnog materijala-starog tekstila, papira , kartona. Izrađeni upotrebni predmeti plasirani su na prodajnim izložbama kao što su Međunarodni sajam cveća u Somboru, sastanak ekoloških koordinatora programa Eko-škola na Zlatiboru, u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu i dr.

Prva radionica ovogodišeg ciklusa „Kvalitetno zujanje“  održana je u subotu 21. avgusta. Vredne ruke korisnika Dnevnog boravka pri ŠOCO „Vuk Karadžić “ i deca somborskih osnovnih škola izrađivali su hobi panoe, skranč gumice za kosu i slike od komada platna. 

U partnerskoj školi za osnovno i srednje obrazovanje dece i mladih sa domom „Vuk Karadžić“ takođe se kontinuirano održavaju radionice izrade predmeta od reciklažnog materijala, pri čemu se prave predmeti poput ukrasnih kutija, torbi, kecelja koje javna preduzeća i preduzetnici otkupljuju i na taj način se zadovoljava koncept preduzetništva koji ovaj projekat i razvija.

U sklopu projekta opremljen je i prostor socijalnog preduzeća mladih sa i bez smetnji u razvoju “Košnica“ u Somboru sa šivaćim mašinama i drugim potrebnim alatom za rad socijalnog preduzeća.

Projekat „KOŠNICA – CIRKULARNA EKONOMIJA KAO MODEL PREDUZETNIŠTVA OSOBA SA SMETNJAMA U RAZVOJU I INVALIDITETOM“ sprovodi Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ u saradnji sa ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“, a finansira ga Grad Sombor.  

ПретходниCentar za razvoj obrazovanja ‘Planeta’: Vest DNK
СледећиPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-MILICIJSKOG NADZORA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.