Četiri decenije somborske grupe „Limun i ostali naftni derivati“

limuni

Почетком 80-тих година у Сомбору је основана рок група „Лимун и остали нафтини деривати“, а у поводу јубилеја четрдесет година постојања, у сомборској Касини је њихов рад представљен мини концертом и документарним филмом у ретроспективи свега онога што су радили претходних деценија.

Група „Лимун и остали нафтини деривати“ је пре четрдесет година била оријентисана на извођење рок песама чији су аутори почетком осамдесетих година били Сомборци. Свирали су и актуелне хитове домаћег „новог таласа“, а за време постојања, ови ветерани кажу да су вежбали у подруму куће сомборске породице Бошњак, а ни данас им не мањка снаге на бини.

Александар Бошњак, певач групе „Лимун и остали нафтини деривати“: „У исто време је све ово један траг свега онога што се дешавало осамдесетих година у Сомбору, траг једне младости. У ових 40 година никада ми нисмо имали неке планове, све је било од случаја до случаја“.

Ненад Ћелић, клавијатуриста групе „Лимун и остали нафтини деривати“: „Лимун и остали нафтнио деривати су бенд новог таласа који се појавио пре скоро пола века у нашој земљи, већ и име заборављамо како се звала, а ми смо у овом простору свирали пре 40 година, сада тај простор другачије изгледа, а ту смо некада први пут наступали. Енергија је била посебна тих 80-тих година прошлог века и која у мама још увек постоји“.

Александар Мереи, гитариста групе „Лимун и остали нафтини деривати“: „Оно што је најважније је окупљање, поново смо зајендо после изолације“.

Окупљање групе „Лимун и остали нафтини деривати“ обележило је приказивање документарног филма Емила Енсмингера „Брадати Људи“ којим је бенд обележио 40 година од свог настанка.

 Извор: РТВ (Весна Милановић-Симичић)

ПретходниU Bezdanu održana 32. Kajakaška regata
СледећиSUTRA U SOMBORU PROLEĆNA BERZA SITNIH ŽIVOTINJA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.