Četiri decenije somborske grupe „Limun i ostali naftni derivati“

limuni

Početkom 80-tih godina u Somboru je osnovana rok grupa „Limun i ostali naftini derivati“, a u povodu jubileja četrdeset godina postojanja, u somborskoj Kasini je njihov rad predstavljen mini koncertom i dokumentarnim filmom u retrospektivi svega onoga što su radili prethodnih decenija.

Grupa „Limun i ostali naftini derivati“ je pre četrdeset godina bila orijentisana na izvođenje rok pesama čiji su autori početkom osamdesetih godina bili Somborci. Svirali su i aktuelne hitove domaćeg „novog talasa“, a za vreme postojanja, ovi veterani kažu da su vežbali u podrumu kuće somborske porodice Bošnjak, a ni danas im ne manjka snage na bini.

Aleksandar Bošnjak, pevač grupe „Limun i ostali naftini derivati“: „U isto vreme je sve ovo jedan trag svega onoga što se dešavalo osamdesetih godina u Somboru, trag jedne mladosti. U ovih 40 godina nikada mi nismo imali neke planove, sve je bilo od slučaja do slučaja“.

Nenad Ćelić, klavijaturista grupe „Limun i ostali naftini derivati“: „Limun i ostali naftnio derivati su bend novog talasa koji se pojavio pre skoro pola veka u našoj zemlji, već i ime zaboravljamo kako se zvala, a mi smo u ovom prostoru svirali pre 40 godina, sada taj prostor drugačije izgleda, a tu smo nekada prvi put nastupali. Energija je bila posebna tih 80-tih godina prošlog veka i koja u mama još uvek postoji“.

Aleksandar Merei, gitarista grupe „Limun i ostali naftini derivati“: „Ono što je najvažnije je okupljanje, ponovo smo zajendo posle izolacije“.

Okupljanje grupe „Limun i ostali naftini derivati“ obeležilo je prikazivanje dokumentarnog filma Emila Ensmingera „Bradati Ljudi“ kojim je bend obeležio 40 godina od svog nastanka.

 Izvor: RTV (Vesna Milanović-Simičić)

ПретходниU Bezdanu održana 32. Kajakaška regata
СледећиSUTRA U SOMBORU PROLEĆNA BERZA SITNIH ŽIVOTINJA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.