Čonopljanske mame u akciji – pomoć stiže kome je potrebna

mame-u-akciji

Pre pet godina nekoliko mama iz Čonoplje udružilo se u grupu kako bi unele više aktivnosti u život dece iz sela, a pre godinu dana su se okrenule humanitarnom radu za sugrađane kojima je potrebna pomoć do saradnje sa drugim humanitarnim organizacijama na području grada Sombora. „Mame u akciji“ kažu da su bile vođene idejom za poboljšanje uslova života u ruralnoj zajednici, kakva je Čonoplja, putem druženja mališana i mama, sportskih događanja, kulturnih priredbi i radionica, a onda su rešile da odu korak dalje.

„Mame u akciji“ iz Čonoplje su grupa mladih žena pune entuzijazma, koje kažu da im je cilj da pomognu onima kojima je to potrebno i da koliko – toliko poboljšaju društveni život u malom selu nadomak Sombora. Putem fejsbuk grupe animiraju ljude i iz drugih mesta za svoje humanitarne akcije, a trentno putem javne licitacije prikupljaju sredstva sredstva za Udruženje „Maslačak“ iz Sombora.

„Licitacije za Udruženje ‘Maslačak’ odnose se da se pomogne osobama sa autizmom i na našoj fejsbuk grupi imamo licitacije gde članovi licitiraju predmete koje su nam dali naši sugrađani i kada neko izlicitira određenu stvar, uplaćuje na račun udruženja, a mi predamo predmet koji su izlicitirali“, opisuje akciju Stevana Popović, iz grupe žena „Mame u akciji“ iz Čonoplje.

„Ko god da je čuo za nas ili mi za njih ubrzo bi počelo međusobno kontaktiranje. Tim putem postali bi posrednici između ljudi kojima treba pomoć i udruženja, ili smo mi bili ti koji smo pomagali direktno i uključivali se u aktivnosti i akcije drugih udruženja“, dodaje Dajana Kosanović iz istog udruženja.

Mame iz Čonoplje su organizovale priredbe i radionice u ovoj seoskoj sredni, gde je nedovolno društvenih aktivnosti, a kažu da redovno odgovaraju na pitanja putem društvenih mreža.

Brankica Kosanović Dejanović iz Čonoplje objašnjava da u inboksu bude raznih pitanja. „A mi svima odgovorimo. Na primer, jedan samohrani otac je želeo da napravi ćerki rođendan, pa smo ga posavetovale kako da to uradi i bilo je fenomenalno. Takođe, pišu nam i druge mame i traže uglavnom neki savet“.

Maja Božović priča da je na licitacijama bilo različitih predmeta, na primer, od hrane, domaćih sireva koji se prave u selu, pa do odevnih predmeta, umetničkih slika…

Kutije za donacije postavljaju na raznim mestima u selu i Somboru, a kako je aktivnosti sve više uskoro će registrovati i udruženje mama iz Čonoplje da bi se njihove ideje i aktivnosti širile još više.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниČAK 19 GODINA PUTOVALA AVIONOM BEZ KARTE I PASOŠA
СледећиFantastični Jokić srušio Čikago, Bogdanović dobar u trijumfu nad Lejkersima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.