CUKERBERG IZGUBIO 19 MILIJARDI DOLARA: Pad Facebook mreže i…

Mark-Zakerberg

Nekoliko loših koraka skupo košta direktora i osnivača Facebook mreže.

Tokom 4. oktobra Facebook je pretrpeo snažne udarce – otkriveno je da kompanija zarađuje, i to svesno, na našoj patnji, a potom se sve raspalo zbog još uvek nerazjašnjenih razloga.

Zbog svega što se dešava reagovali su i investitori i berza, što je dovelo do topljenja milijardi bogatstva jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Mark Cukerberg ostao je bez sedam milijardi dolara zbog svega što smo naveli u prvoj rečenici, a pale su i akcije Facebook grupacije za nešto više od pet procenata.

Trenutno, Cukerberg vredi oko 120 milijardi dolara i nalazi se na poziciji iza Bila Gejtsa, a novi pad je nastavak topljenja bogatstva Cukerberga, koji je za oko dve nedelje izgubio preko 19 milijardi dolara!

Sve ovo produkt je u poslednje vreme vrlo čestih izveštaja uticajnih američkih i svetskih medija, koji pišu i pružaju dokaze, uglavnom interne mejlove i poruke, o toksičnoj Facebook atmosferi za zaposlene, kao i da je mreža znala da loše utiče na svoje korisnike, ali je to namerno zanemarivala. Posebno zabrinjavaju dva poslednja saznanja – Facebook je očigledno znao da je Instagram loš za tinejdžere, kao i da mreža zarađuje na našoj patnji i nije ništa uradila povodom toga, osim što je pojačala korišćenje alata za iskorišćavanje toga kako bi zaradila.

Facebook je negirao sve ovo, ali su članci i dokazi, ipak ubedili investitore i berzu da u Facebook ekosistemu nešto stvarno nije dobro i da radi protiv svojih korisnika.

To što Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Oculus VR ne rade duže od pet sati takođe je dolilo ulje na vatru…

Facebook i Cukerberg se povodom ovih finansijskih podataka još uvek nisu oglasili.

Izvor: SMARTLIFE

ПретходниPOTPUNI FACEBOOK KRAH: Prodati lični podaci više od 1,5 milijardi korisnika na mračnom internetu?!
СледећиDNS „SRUŠIO“ POLA INTERNETA?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.