DAN SEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U SOMBORU OBELEŽEN SVETSKI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U nedelju, 18. novembra 2018. godine na Trgu Svetog Trojstva je u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Crvenog krsta Sombor, obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora se danas priključio akciji obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koje je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Ovaj dan pruža priliku da se skrene pažnja javnosti na saobraćajne nezgode, posledice saobraćajnih nezgoda, troškove, kao i mere koje se mogu preduzeti da se one spreče.
Takođe, obeležavanje ovog dana je prilika da se institucije i društvo podsete na odgovornost, da se istakne značaj javne svesti o posledicama saobraćajnih nezgoda rekao je u svom obraćanju zamenik gradonačelnice grada Sombora, Antonio Ratković.
Članovi Crvenog krsta Sombor su na „Ćelavom trgu“ izveli simulaciju saobraćajne nezgode kao i ukazivanje prve pomoći odmah nakon nesreće, čime se grad Sombor na simboličan način pridružio ostalim gradovima u Srbiji i u Svetu, obeležavajući Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
Ovaj datum se u svetu tradicionalno obeležava od 2005. godine, kada su Ujedinjene nacije usvajanjem rezolucije pozvale na obeležavanje treće nedelje novembra, kao Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
Srbija je tradicionalno počela da obeležava ovaj dan počev od 16.novembra 2007.godine, kada je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu održan seminar posvećen Danu sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниČETIRI SAOBRAĆAJNE NEZGODE
СледећиČLANOVI „SOMBORCA“ USPEŠNI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.