Dani ludaje – prepoznatljiv brend koji promoviše potencijale Kikind

dani-ludaje

Promocija povodom 37. Dana ludaje biče upriličena u petak, 9. septembra u somborskoj Gradskoj kući.

Manifestacija Dani ludaje je neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada Kikinde. Kako je navedeno, razvijanjem i ulaganjem, stvoren je prepoznatljiv brend koji promoviše sve turističke, privredne, i kulturne potencijale Kikinde.

Tokom Dana ludaje, Kikindu poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, a najviše iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Republike Srpske, koji su ne samo posetioci, nego i učesnici različitih programa.

Tokom četiri dana trajanja ceremonije biće upriličeno mnoštvo događaja. Posetioci će, između ostalog, biti u prilici da u najvećoj Gostinskoj sobi u ovom delu Evrope nađu Banatski fruštuk gde mogu da se probaju specijaliteti ovog kraja. Takođe, na programu će biti i kulturno umetnička društva, kao i maskirani predškolci. Više od petsto mališana prodefilovaće gradom obučeni u plodove jeseni.

– Ono što čini srž manifestacije jeste merenje najteže i najduže ludaje. Najteža izmerena lepotica ima težinu od 639,5 kilograma, koju je proizveo  Dušan Jankov iz Novog Sada, a najdužu 366 centimetara dugačku, i proizveo je Goran Lazić iz Kikinde – saopšteno je iz TOG Kikinde.

Izvor: soinfo.org

ПретходниDani električnih vozila 8. i 9. septembra na Novosadskom sajmu 
СледећиJelena Bačić Alimpić u Somboru 8. septembra

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.