DECA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA BEZ MASKE


DECA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA BEZ MASKE

Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 od 15. decembra 2020. godine, propisano  je da su roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosno njihovi staratelji, dužni da obezbede da deca starija od četiri godine nose zaštitnu masku za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), kao i u  javnom drumskom i železničkom prevozu.

U  vezi sa nošenjem zaštitnih maski dece u predškolskim ustanovama, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo, da u kontrolisanim uslovima tokom boravka u predškolskim ustanovama, u kojima se primenjuju propisane protivepidemijske mere, nije potrebno da deca nose zaštitne maske.

Zaštitna maska je obavezna za svo osoblje u predškolskim ustanovama tokom boravka na radnom mestu, kao i za roditelji koji ulaze u predškolsku ustanovu.

PrethodniOgromne gužve na granicama uprkos koroni, na Horgošu i Batrovcima oko sat vremena čekanja
SledećiKako od hobija napraviti unosan biznis?

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.