ДЕЦА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА БЕЗ МАСКЕ


ДЕЦА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА БЕЗ МАСКЕ

Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид-19 од 15. децембра 2020. године, прописано  је да су родитељи малолетне деце или деце са посебним потребама, односно њихови старатељи, дужни да обезбеде да деца старија од четири године носе заштитну маску за време боравка на јавним местима у затвореном простору, на јавним местима на отвореном простору, уколико није могуће одржати растојање између два лица од најмање два метра (испред продавница, апотека, на аутобуским и другим стајалиштима и сл.), као и у  јавном друмском и железничком превозу.

У  вези са ношењем заштитних маски деце у предшколским установама, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је саопштило, да у контролисаним условима током боравка у предшколским установама, у којима се примењују прописане противепидемијске мере, није потребно да деца носе заштитне маске.

Заштитна маска је обавезна за сво особље у предшколским установама током боравка на радном месту, као и за родитељи који улазе у предшколску установу.


ПретходниОгромне гужве на границама упркос корони, на Хоргошу и Батровцима око сат времена чекања
СледећиKako od hobija napraviti unosan biznis?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.