Децембар у знаку премијере

Фото: Синиша Трифуновић

Премијера је заказана за суботу, 15. децембра, на Великој сцени са почетком у 11 часова.

У представи играју Софија Мијатовић, Срђан Алексић, Александар Ристоски и Леа Јевтић.

Сценограф представе је Ерика Вујић, а костимограф Биљана Гргур.

Поред представа сомборског театра: Тенор на зајам, Чудо у Шаргану, Кад би Сомбор био Холивуд и Дует за солисту, публика ће имати прилику да погледа и три гостовања.

Већ у недељу 9. децембра на Великој сцени у 20 сати на програму је опера Служавка господарица (Ла серва Падрона) у режији Владана Ђурковића из Београда.

У понедељак 17. децембра у Сомбору гостује Народно позориште Ниш са представом Александра Михаиловића У чије име (режија: Милан Караџић). „У чије име“ је истинита драматична прича о стрељаним глумцима Народног позоришта, након ослобођења Ниша 1944. године. Она на топао и животан начин проговара о страдању малог, обичног човека који покушава да опстане у вихору великих друштвених и политичких промена.

У четвртак 20. децембра новосадска продукција Отворени круг извешће представу Да и Ре, тело као инструмент (режија: Вишња Обрадовић). Да и Ре, Тело као инструмент је и концерт и представа. Приказује мушко-женски однос у свим његовим нијансама: мушкарац и жена као предмети међусобне пажње, партнери у игри, дружењу, као брат и сестра или партнери у љубавном односу.

Ансамбл Народног позоришта Сомбор гостоваће 10. децембра на Данима Јурислава Коренића у Сарајеву са представом Самоубица.

За крај месеца резервисан је и термин (четвртак, 27. децембар) за традиционални концерт „Приче и тамбураши” Николе Маширевића који ове године носи назив На те мислим.


ПретходниТатјана Јовановић, дечји фотограф који је донео нове трендове у наш град
СледећиЛАП за младе 2019

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.