Dečiji festival „Šareni svet“ u Somboru

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor najavljuje novo izdanje dečjeg festivala „Šareni svet“, koji počinje u ponedeljak, 19. novembra.
Ovogodišnji festival će obeležiti izvođenje predstave „Put oko sveta“, rađenu prema motivima teksta koji je napisao Tode Nikoletić, dok režiju potpisuje Fuad Tabučić. Predstava predstavlja koprodukciju balkanske pozorišne trupe ARA i UK Palilula.

Avanturistička komedija za decu „do sto godina“, kako kaže i sam pisac, vodi nas na putovanje oko celog sveta. Tri junaka naše komedije Cvetko, Skitko i Marica polaze na put do Italije i tamo nas upoznaju sa njihovim znamenitostima, kompozitorima, slikarima, velikim vojskovođama, a tu nalaze i prostora da nam odglume i deo Romea i Julije, na njihov način, naravno.

Kroz svoj neobični put upoznaju nas sa zanimljivim kulturama Španije, gde će nam dočarati i samu koridu, zatim daleku Ameriku i njene Western junake, pa zatim još dalji Japan i njihove opasne borilačke veštine, preko Bliskog istoka i strašnog Alibabe, pa sve do Engleske i Rusije. Na kraju dolaze u svoju Srbiju na tople i mirisne projarice.

Ova dinamična, poučna i edukativna pozorišna igra će urnebesno zabaviti i zagolicati želju naših malih gledalaca za novim saznanjima o ovim divnim prostorima.

ПретходниSombor obeležio 240 godina od osnivanja prve učiteljske škole
СледећиPoslednji odžačar u Apatinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.