Deda Mraz obradovao decu u Staparu

Kako je to i običaj na kraju godine poklone su dobili i mališani u Staparu. Ali njima je Deda Mraz stigao na neobičan način. Staparski vatrogasci u akciji, ali ne gašenja požara već podele novogodišnjih paketića najmlađim članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Tako je mališne iznenadio Deda Mraz, ali i Baba Mrazica koji su stigli, ne saonicama koje vuku irvasi već vatrogasnim kamionom. Staparske mališane je ova neobična poseta iznenadila, ali i obradovala.

A kako i nebi kada je vatrogasni kamon bio pun novogodišnjih poklona.

„Ja se zovem Andrija Radin. Imam tri godine. Sada su me posetili vatrogasci i doneli poklon“, kaže Andrija Radin. „Paketić sam dobio. Vatrogasci su ga doneli. Kamionom“, kaže Ilija Radin.

Najzahtevniji posao ovoga puta imali su Deda Mraz i Baba Mrazica. Ali koliko su vešti vatrogasci, toliko su se dobro snašli i u novim ulogama.

„Nije mi bio problem da se snađem. Nisam imala kostim, pa sam improvizovala, ali izuzetna čast mi je bila kada su me zvali da budem Baba Mrazica. Mi se ovde često u družimo i prošle godine smo mališanima delili poklone, a ove godine odlučili smo da sve upotpunimo i jednim ženskim Deda Mrazom da se i devojčice obraduju“, kaže Nevena Simin, članica DVD-a Stapar.

„Kada gasimo požar to je jedno. Tu je adrenalin, a ovo je sreća što možemo obradovati naš podmladak koji je vredno radio cele godine. Išli su i na takmičenja i ostvarivali dobre rezultate, pa red je da ih i obradujemo na kraju godine“, kaže Branko Stojakov, član DVD-a Stapar.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar obradovali su šezdesetak mališana. A novogodišnji paketić morao se zaslužiti.

„Smislili smo da obradujemo mališane koji su prethodnih godinu dana vredno vežbali i takmičili se. Da pokušamo da ih privučemo da i dalje ostanu u dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Nismo zaboravili ni decu koja su još mala da bi bili naši članovi, ali se mi nadamo da će se za koju godinu i oni pridružiti“, kaže Milisav Galić, predsednik DVD Stapar.

Neobično vatrogasno vozilo obišlo je sve ulice u selu, jer nema kraja u kome mema po nekoliko malih, a budućih velikih vatrogasaca.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниUHAPŠEN SOMBORSKI „BIZNISMEN“ PREVARANT
СледећиŠta su gosti Sombora napisali u Knjizi utisaka

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.