ДЕСЕТ МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА


Глумац Горан Јевтић проглашен кривим због оралног секса са малолетником

Београдски глумац Горан Јевтић (41) осуђен је данас у Основном суду у Сомбору на десет месеци кућног затвора због оптужби да је починио недозвољене полне радње над малолетником Л. К., који је у том тренутку имао 16 година.

Како Курир ексклузивно сазнаје, суд га је прогласио кривим због тога што је имао орални секс са малолетником.

  • Уколико пресуда буде потврђена, Јевтић ће казну служити у свом стану, са наногицом, и неће ићи у класичан затвор. Иначе, за ово кривично дело запрећена је новчана или максимална казна до три године затвора – каже извор Курира.

Детаљи оптужнице

Оптужница је, подсетимо, теретила глумца да је у августу 2014. обљубио шеснаестогодишњака тако што га је приморавао на орални секс у тоалету Народног позоришта у Сомбору. Инцидент се догодио током журке која је одржана у вечерњим сатима, после манифестације Позоришни маратон. Истрага против глумца покренута је наредне године, након што су случај полицији пријавили родитељи дечака.

  • Глумац је од првог дана покретања поступка тврдио да није присилио малолетника на орални секс и да није крив. Судски поступак је био затворен за јавност пошто је оштећени, у време када се то догодило, био малолетан – објашњава саговорник упућен у поступак.

Спопадао га у тоалету

Током суђења, које је трајао готово пуних пет година, Л. К., према незваничним информацијама, тврдио је да га је глумац спопадао у тоалету позоришта и приморавао на орални секс у тренутку када је био под дејством алкохола. Такође, саслушани су и вештаци неуропсихијатри и психолози, који су испитивали оптуженог глумца, али и његову жртву, као и то да ли је на младића овај инцидент оставио трајне последице.

  • Међу бројним сведоцима које је позивао суд, били су и неки глумци и радници позоришта који су спорне ноћи учествовали на журки у Народном позоришту, као и родитељи младића – објашњава наш саговорник.

Глумац се од избијања ове афере није оглашавао у медијима, нити је хтео да коментарише оптужницу, али ни само суђење. Његов бранилац, адвокат Владимир Хоровиц, данас такође није желео да коментарише пресуду, напомињући да је у питању поступак у ком је јавност била искључена.

Јевтић се жали на пресуду

Пресуда Основног суда у Сомбору није правоснажна јер ће тужилаштво, оптужени глумац, али и његов бранилац имати могућност да поднесу жалбе о којима ће одлучивати сомборски Виши суд.

  • Јевтић ће се жалити на пресуду, он сматра да није крив и да није требало да буде осуђен – каже за Курир пријатељ глумца.

Извор: blic.rs


ПретходниФИЛМСКА ПЉАЧКА ДРУМСКИХ РАЗБОЈНИКА
СледећиПредстављање романа Стефана Чапаликуа

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.