Desetogodišnja Sofija Pezelj nominovana sa sportistu godine u Somboru

Фото: Johnson Fitness, Stoch Photo

Desetogodišnja Somborka Sofija Pezelj, talentovana je i veoma uspešna sportiskinja u dečijem fitnesu, sjajno igra šah i osvaja visoka priznanja koja su je ove godine nominovala za sportiskunju godine u organizuje Sportski savez grada Sombora.

Dečiji fitnes i šah jednako su interesovanje Sofije Pezelj koja u oba sporta postiže sjajne rezultate. Prvakinja je Vojvodine i Srbije u dečijem fitnesu, četvrta u Evropi, sedamnaesta na svetu, a u fitnesu je tek 4 godine.

„Videla sam decu kako skakuću, prevrću se i to me povuklo da ja i to pokušam. Trebalo mi je izvesno vreme da naučim elemente ali vremenom sam sve to naučila“, priseća se Sofija.

Sofiju trenira njena mama Dragana, fitnes trener u FK „Figura“ .“Ona se igrala do momenta kada je poželela da se bavi sportom. Kupila sam joj triko I meni na početku nije izgledalo da će napredovati koliko je napredovati koliko je za ovaj period napredovala i postiže stvarno izvanredne rezultate. „

Među brojnih priznanjima u šahu, najdraži joj je pehar za prvo mesto na Vojvođanskom takmičenju za devojčice do 8 godina. U Porodici Pezelj profesionalno se igra šah ali je Sofiju u svet šaha uvela trener Milica Milivojević.

„Nisam nalazio način da u tom pedagoškom smeru vladam sa Sofijom, tako da je to ona preuzela na sebe, u tim prvim godinama, a ja sam tek nedavno počeo da radim sa Sofijom, u njeno slobodno vreme.“kaže Sofijin otac, Novak Pezelj koji se, takođe, aktivno bavi šahom.

„Bilo mi je lepo kad sam videla kako figure igraju, kako to deca vole da igraju a može i da se pobedi. Polako se spremam za prvenstvo Srbije u šahu, a moja očekivanja su, kako radim tako će i biti!“ ispričala je Sofija.

Sofija odlična je učenica, u muzičkoj školi svira trubu, svakodnevno trenira gimnastiku i fitnes, igra šah, i sprema se za nova takmičenja.

„Želje su mi velike a to treba i ispuniti, kaže Sofija, i dodaje, uz osmeh, ima puno reči da se kaže, može se reći da ja to sve obožavam!“

Kako fitnes spada u treću kategoriju sporta, ostvareni rezultati u fitnesu, pre svega zbog visokih troškova, ovu mladu uspešnu sportiskinju neće odvesti na svetsko takmičenje u Mongoliju.

Izvor: rtv.rs

ПретходниOTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM PERADARSTVA U SOMBORU
СледећиZimski uslovi usporavaju saobraćaj u centralnoj Bačkoj

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.