Десетогодишња Софија Пезељ номинована са спортисту године у Сомбору

Фото: Johnson Fitness, Stoch Photo

Десетогодишња Сомборка Софија Пезељ, талентована је и веома успешна спортискиња у дечијем фитнесу, сјајно игра шах и осваја висока признања која су је ове године номиновала за спортискуњу године у организује Спортски савез града Сомбора.

Дечији фитнес и шах једнако су интересовање Софије Пезељ која у оба спорта постиже сјајне резултате. Првакиња је Војводине и Србије у дечијем фитнесу, четврта у Европи, седамнаеста на свету, а у фитнесу је тек 4 године.

“Видела сам децу како скакућу, преврћу се и то ме повукло да ја и то покушам. Требало ми је извесно време да научим елементе али временом сам све то научила”, присећа се Софија.

Софију тренира њена мама Драгана, фитнес тренер у ФК “Фигура” .”Она се играла до момента када је пожелела да се бави спортом. Купила сам јој трико И мени на почетку није изгледало да ће напредовати колико је напредовати колико је за овај период напредовала и постиже стварно изванредне резултате. “

Међу бројних признањима у шаху, најдражи јој је пехар за прво место на Војвођанском такмичењу за девојчице до 8 година. У Породици Пезељ професионално се игра шах али је Софију у свет шаха увела тренер Милица Миливојевић.

“Нисам налазио начин да у том педагошком смеру владам са Софијом, тако да је то она преузела на себе, у тим првим годинама, а ја сам тек недавно почео да радим са Софијом, у њено слободно време.”каже Софијин отац, Новак Пезељ који се, такође, активно бави шахом.

“Било ми је лепо кад сам видела како фигуре играју, како то деца воле да играју а може и да се победи. Полако се спремам за првенство Србије у шаху, а моја очекивања су, како радим тако ће и бити!” испричала је Софија.

Софија одлична је ученица, у музичкој школи свира трубу, свакодневно тренира гимнастику и фитнес, игра шах, и спрема се за нова такмичења.

“Жеље су ми велике а то треба и испунити, каже Софија, и додаје, уз осмех, има пуно речи да се каже, може се рећи да ја то све обожавам!”

Како фитнес спада у трећу категорију спорта, остварени резултати у фитнесу, пре свега због високих трошкова, ову младу успешну спортискињу неће одвести на светско такмичење у Монголију.

Извор: ртв.рс


ПретходниОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА У СОМБОРУ
СледећиЗимски услови успоравају саобраћај у централној Бачкој

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.