Deveti međunarodni plesni festival u Somboru ORIJENTALIJA 2021.

ORIJENTALIJA 2021.

Deveto izdanje Međunarodnog plesnog festivala u Somboru – Orijentalija 2021. održaće se od 1. do 3. oktobra.

Projekat sprovode plesna grupa Inana i udruženje građana ARTiFAKT iz Sombora sa željom da se u našem gradu unapredi plesna kultura i da se na adekvatan način promo više ovaj oblik scenske umetnosti.

Festival će biti otvoren u petak 1. oktobra velikim plesnim koncertom, na sceni za decu i mlade Kulturnog centra Laza Kostić Sombor sa početkom u 19:30. Ulaz na koncert biće slobodan.

2. oktobra festival se seli u Svečanu salu mađarske građanske Kasine gde tokom dana plesače očekuju radionice koje će držati gostujući instruktori: Vanja Marić Kovačević iz plesnog studija Mafdet iz Banja Luke, Gordana Minčić iz škole orijentalnog plesa Anahata iz Beograda i Slađna Kotrljanović iz plesne škole Azar iz Novog Sada.

Nedelja, 3. oktobar rezervisana je za radionicu izrade plesnih kostima i ručno rađenog nakita koju će voditi Vanja Mafdet iz Banja Luke.

Učešće na festivalu potvrdile su brojne plesne grupe i pojedinci iz cele zemlje i zemalja u regionu kao i predstavnici plesnih grupa iz Sombora.

Posebni gosti festivala biće plesna grupa Bidadari koja deluje u okviru ambasade Republike Indonezije u Beogadu i palestinska folklorna trupa Al Watan iz Beograda.

Projekat Orijentalija 2021. podržao je Grad Sombor u okviru Javnog konkursa za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2021. godinu. Festival će biti održan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi tokom njegovog trajanja.

ПретходниKlub ljubitelja stripova
СледећиDodajte samo jednu stvar u saksiju i gledajte kako će vaše biljke bujno procvetati

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.