Devojčice iz Apatina u filmu “Dara iz Jasenovca”

foto-dusan-gladic-sa-snjimanja-filma
РТВ / фото Душан Гладић

Milica i Maša Mutić, Sanja i Anja Bajagić i Jelena Popović iz Apatina učestvovale su na snimanju filma “Dara iz Jasenovca” koji je urađen po scenariju Nataše Drakulić i u režiji Predraga Antonijevića. Tokom 2019. godine, dok je jedan deo filma sniman u Kolutu, kod Sombora, one su bile statistkinje, a vide se u više potresnih kadrova tokom scena koje se dešavaju u samom logoru.

Ovih pet devočica su višegodišnji članovi Dečijeg dramskog studija iz Apatina. Za vreme snimanja setova sa njima je bio rukovodilac apatinskog Dramskog studija, glumac i pesnik Dušan Gladić.

“Snimanje dela filma “Dara iz Jasenovca” trajalo je deset dana tokom oktobra meseca 2019. godine, a pored denvnih bilo je i noćnih snimanja. Moram reći da je ovo bilo veliko iskustvo za sve nas, a devojčice iz našeg dramskog studija su to odlično iznele i bile počastvovane što učestvuju u jednom takvom filmskom projektu, gde su upoznale druge glumce i videle kako to sve izgleda kada se radi na vrhunskom nivou.

One su mlade, glumice – amaterke i višegodišnji članovi Dramskog studija u Apatinu, a glumile su u više predstava i osvajale nagrade. Karijera je tek pred njima”, rekao je za RTV Gladić.

Film “Dara iz Jasenovca” je sa velikom pažnjom propraćen u Apatinu, gde je posle Drugog svetskog rada nastanjen veliki broj učesnika NOB-a, kolonista iz Like, srpskog življa iz Hrvatske, a svake godine se u ovom mestu polažu cveće i venci u znak sećanje na stadale borce tokom antifašističke borbe i na sve one koji su u njoj herojski položili svoje živote za slobodu i odbranu otadžbine tokom Drugog svetskog rata (1941-1945).

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниNa dan sahrane, dan žalosti u Novom Sadu
СледећиStreetliftig na ulicama Sombora

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.