Dizel i benzin skuplji za sedam dinara

gorivo-nestasica-cene

Prosečna veleprodajna cena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće  veća za 7 dinara, odlučila je Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, a nove cene važiće do 31. maja.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Vlada je donela i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.


Marža veća za dinar po litru

Maloprodajna cena derivata nafte  biće formirana kao i do sada na osnovu srednje veleprodajne cene derivata koju će utvrđivati Ministarstvo rudarstva i energetike, a na koju će biti dodata trgovačka marža od sedam dinara po litru, koja je do sada bila šest dinara po litru, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Takođe, akciza na gorivo koja je u prethodnom periodu bila umanjena za 20 odsto sada će biti smanjena za 15 odsto.

Konačna maloprodajna cena za naredni period biće formirana u 15 časova za narednu nedelju i kao i svakog petka do kraja važenja uredbe objavljena na sajtu Ministarstva trgovine.

Izvor: Tanjug

ПретходниKOMUNALNA MILICIJA U SOMBORSKIM SELIMA I TOKOM MAJA
СледећиCene osnovnih namirnica ograničene još 60 dana

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.