Đaci u Kupusini dobijaju novu fiskulturnu salu

Sredstvima Pokrajine stvorili su se uslovi da Osnovna Škola „Jožef Atila“ u Kupusini konačno dobije fiskulturnu salu. Postojeći objekat škole, koji je poslednjih godina korišten u nenastavne svrhe, projektom je predviđen da se prilagodi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja u ovom selu. Koliko im znače sredstva, kada će početi radovi i šta je neophodno da se uradi, proveravali smo u Kupusini.

Osnovna škola u Kupusini nema sportsku halu, a učenici čas fizičkog vaspitanja decenijama pohađaju u višenamenskoj sali za svečanosti. Stari deo školske zgrade, koji se iznajmljivao ili nije koristio biće adaptiran za ove namene uz 2.600.000 dinara pokrajinskih sredstava, ističu u školi i dodaju da se u ovom objektu moraju uraditi električne instalacije, izolacija, toaleti, podovi i obezbediti sportski rekviziti.

„Radovi će početi od iduće nedelje, prvo se mora raspisati tender. Za građevinske limarske radove faliće oko 2.500.000 dinara, a za opremu oko 1.000.000 dinara. Još 2011. godine početa je izgradnje hale za fizičko vaspitanje u dvorištu škole, ali su radovi stali jer je podizvođač otišao pod stečaj i tu su prestali radovi da se završavaju“, rekao je Čikoš Šandor, direktor Osnovne škole „Jožef Atila”“u Kupusini.


Učenici kažu da u višenamenskoj sali imaju ograničene mogućnosti za izvođenje nastave fizičkog.

„Početkom i krajem godine igrali bi fudbal napolju jer nemamo salu za fizičko, pa nismo fudbal mogli igrati unutra. Nastava fizičkog je u takvoj sali neizvodljivam“, kaže učenik Dominik Raič.

„Kada je hladno bili smo unutra u višenamenskoj sali i radimo sklekove i trčimo, samo ne možemo u toj višenamenskoj sali koristiti loptu“, ističe učenica Ana Francija.

Osnovnu školu Jožef Atila pohađa 84 učenika, od čega nastavu na srpskom jeziku pohađa 12, a 72 na mađarskom.

Izvor: RTV (Vesna Milanović)

ПретходниVinko Benčić – poslednji somborski četkar
СледећиOtvaranje izložbe fotografija “Kulturni centar u 2019. godini”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.