ДОБРО ЈЕ ДА ЗНАТЕ!


ОБАВЕШТЕЊЕ – КАБАСТИ ОТПАД И МАТЕРИЈАЛ ОД ГРАЂЕЊА И РУШЕЊА НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО ОДЛАГАТИ У ПОСУДЕ ЗА КУЋНО СМЕЋЕ, НИТИ НА ЈАВНУ ПОВРШИНУ

Грађани који имају кабасти отпад – отпад који се по својој величини не може одлагати у типске посуде за одлагање (корпа, контејнер, канта и врећа за привремено одлагање отпада)  и материјал  од грађења и рушења  дужни су да исти транспортују на депонију „Ранчево“. Физичком лицу које сопственим возилом довози отпад на депонију не наплаћује се услуга одлагања до 1m3.

Грађани који нису у могућности да сопственим возилом одвезу кабасти отпад на депонију „Ранчево“ потребно је да се јаве  ЈКП „Чистоћа“ Сомбор-служби комерцијале  на телефон број 415-788,  локал 111. Радници „ЈКП „Чистоћа“ Сомбор ће убрзо изаћи на терен и уклонити отпад о трошку корисника  услуге -ванредно сакупљања отпада, а према  важећем ценовнику за услуге управљања отпадом.

У кабасти отад спадају: намештај, душеци, машине за прање веша, телевизори, електрични шпорети, мањи електрични апарати, пећи, уљани радијатори, бојлери, вц шоље, умиваоници, прозори, врата, теписи и слично.

Овим путем Одељење инспекције и комуналне полиције градске управе града Сомбора жели  скренути пажњу грађанима како се, пре свега, треба односити према животној средини, али и упутити да се у контејнере или пред контејнера  не одлаже кабасти-гломазан отпад, ни грађевински отпад.  На неколико локација у граду Сомбор се константно појављују велике количине нагомиланог отпада око контејнера, који остављају грађани из зграда, корисници пословних простора, али и други пролазници који долазе аутомобилима или полуприколицама и лагерују отпад поред контејнера или у већ препуне контејнере.

Да бисмо имали лепши и  уређенији град  Одељење инспекције и комуналне полиције  апелује на  грађане да не одлажу и гомилају кабасти отпад  поред контејнера и на јавним површинама, а уједно и позива савесне грађане  да дају свој допринос и сва лица која отпад одлажу на непрописан  начин пријаве комуналној инспекцији на број 468-241 или путем апликације „Пријави комунални проблем“ (www.prijavi.rs). Пријаве могу бити и анонимне.

Комунална инспекција и комунална полиција ће у наредном периоду вршити  појачану контролу поштовања одржавања чистоће у граду Сомбора-управљање комуналним отпадом.

Одељење инспекције и комуналне полиције


ПретходниОБАВЕШТЕЊЕ О СИСТЕМСКОЈ ДЕРАТИЗАЦИЈИ
СледећиУКЉУЧИ СЕ! ПРЕДЛОЖИ ПРОЈЕКАТ!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.