Dodeljena sportska priznanja za proteklu godinu

Фото: somborsport.org

U somborskom Narodnom pozorištu u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora proglašeni su najbolji sportisti u kategorijama olimpijskih i neolimpijskih sportova za proteklu godinu. Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora dodelio je nagrade pionirima i pionirkama u konkurenciji olimpijskih i neolimpijskih sportova.

Za najuspešniju olimpijsku pionirku konkurisalo je pet pionirki, a titulu najbolje je ponela Boglarka Eđed (Kajak klub Dunav). U konkurenciji deset pionira, titulu najboljeg poneo je Gregor Sekulić, član Atletskog kluba Maraton i Rvačkog kluba Radnički. Sekulić je prvak Srbije i Vojvodine u skoku udalj, prvak Srbije i Vojvodine u rvanju grčko-rimskom stilu.

Kada su u pitanju neolimpijski sportovi, Sofija Pezelj je najbolja u ženskoj kategoriji, dok u muškoj Komisija nije prihvatila ni jednu kandidaturu.

Siniša Lazić, član Upravnog odbora Sportskog saveza grada Sombora dodelio je nagrade u konkurenciji sportska rekreacija, kao i kategoriji sportisti sa invaliditetom.

Za najuspešniju rekreativku u 2019. godini proglašena je Bojana Marić (ARK Somaraton), dok su specijalnim priznanjem nagrađeni džudisti Džudo i sambo kluba Bačka Katarina Galamboš, Dimitrije Savić i Đorđe Jovanović (inkluzivni džudo).

Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave dodelio je nagrade iz oblasti školskog sporta. Kako je navedeno u obrazloženju, Komisija je bila na slatkim mukama, pošto je osvojeno 25 državnih medalja. Kod osnovaca su nagrađeni su: Matija Rađenović (pionir), Manuela Sekulić (pionirka), Katarina Naumov (nastavnik) i OŠ Dositej Obradović. Anđela Lončar i Aleksa Rađenović su najbolji omladinac i omladinka, dok je Aleksandar Tucakov najbolji nastavnik. Gimnazija Veljko Petrović je naujpešnija škola. Vladimir Karanović, član UO Sportskog saveza grada Sombora, dodeli je nagrade u kadetskoj konkurenciji.

Za najbolju kadetkinju proglašena je Bojana Vujasinović (BK S Team), dok je najbolji kadet Mihajlo Stolić (BK S Team).

U kategoriji neolimpijskih sportova nagrađeni su Nataša Kosanović i Vladimir Gubica iz plesnog kluba Ronda.

Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine dodelio je nagrade u juniorskoj konkurenciji. Najbolji u muškoj konkurenciji je Aleksa Rađenović (SSK Polet), dok je Aleksandra Tepavac najbolja juniorka Sombora. Dejan Kovačević (Boćarski klub Sombor) i Željana Subotić (KBS Galaktik) najbolji su juniori u neolimpijskoj konkurenciji. Najbolji trener protekle godine je Gradimir Dedić, dok je specijalno priznanje za razvoj i popularizaciju boksa dobio Stojan Knežević (Bokserski klub Sombor).

Nagradu za vrhunski sportski rezultat u 2019. godini za sportiste iz Sombora koji nastupaju u ekipama van Sombora dodeljena je Nikoli Jokiću (Denver Nugetsi).

Najbolji sportisti seniori protekle godinu u olimpijskim sportovima su Jelena Leković i Saša Milovac. Jelena je bila sedma na Balkanu, kate pojedinačno, i druga u Vojvodini, kate pojedinačno, dok je Saša Milovac bio vicešampion Balkana u kategoriji (81 kg), te drugi u Srbiji.

U neolimpijskim sportovima za najbolje seniore su proglašeni Milica Popović (Boćarski klub Sombor), te Danilo Mandić (Kuglaški klub Vihor).

Na kraju ceremonije dodeljeno je specijalno priznanje za razvoj i popularizaciju fudbala, koje je pripalo fudbalskom klubu Radnički 1912.

U olimpijskim sportovima nagradu je dobio Rvački klub Soko, koji je po izboru Rvačkog saveza Srbije sveukupno najuspešnija ekipa u domaćem programu i druga u Srbiji računajući i međunarodni program.

Kod neolimpijskih klubova nagrađen je bonjling klub Bovling Stonsi, koji su osvojili pet državnih medalja u seniorskoj konkurenciji, šampionsku titulu u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, titulu šampiona u trojkama. Imaju i vicešampiona u parovima, treće mesto u seniorskoj ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, kao i najvažnije odličje ekipno drugo mesto u Super ligi Srbije.

Izvor: somborsport.org

ПретходниPoginuli vozač i suvozač renoa u sudaru sa međunarodnim vozom u Zmajevu
СледећиOpštinsko školsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.