Додељена спортска признања за протеклу годину

Фото: somborsport.org

У сомборском Народном позоришту у организацији Спортског савеза града Сомбора проглашени су најбољи спортисти у категоријама олимпијских и неолимпијских спортова за протеклу годину. Зоран Бојић, председник Спортског савеза града Сомбора доделио је награде пионирима и пиониркама у конкуренцији олимпијских и неолимпијских спортова.

За најуспешнију олимпијску пионирку конкурисало је пет пионирки, а титулу најбоље је понела Богларка Еђед (Кајак клуб Дунав). У конкуренцији десет пионира, титулу најбољег понео је Грегор Секулић, члан Атлетског клуба Маратон и Рвачког клуба Раднички. Секулић је првак Србије и Војводине у скоку удаљ, првак Србије и Војводине у рвању грчко-римском стилу.

Када су у питању неолимпијски спортови, Софија Пезељ је најбоља у женској категорији, док у мушкој Комисија није прихватила ни једну кандидатуру.

Синиша Лазић, члан Управног одбора Спортског савеза града Сомбора доделио је награде у конкуренцији спортска рекреација, као и категорији спортисти са инвалидитетом.

За најуспешнију рекреативку у 2019. години проглашена је Бојана Марић (АРК Сомаратон), док су специјалним признањем награђени џудисти Џудо и самбо клуба Бачка Катарина Галамбош, Димитрије Савић и Ђорђе Јовановић (инклузивни џудо).

Борислав Станичков, начелник Школске управе доделио је награде из области школског спорта. Како је наведено у образложењу, Комисија је била на слатким мукама, пошто је освојено 25 државних медаља. Код основаца су награђени су: Матија Рађеновић (пионир), Мануела Секулић (пионирка), Катарина Наумов (наставник) и ОШ Доситеј Обрадовић. Анђела Лончар и Алекса Рађеновић су најбољи омладинац и омладинка, док је Александар Туцаков најбољи наставник. Гимназија Вељко Петровић је наујпешнија школа. Владимир Карановић, члан УО Спортског савеза града Сомбора, додели је награде у кадетској конкуренцији.

За најбољу кадеткињу проглашена је Бојана Вујасиновић (БК С Теам), док је најбољи кадет Михајло Столић (БК С Теам).

У категорији неолимпијских спортова награђени су Наташа Косановић и Владимир Губица из плесног клуба Ронда.

Младен Стојшин, генерални секретар Спортског савеза Војводине доделио је награде у јуниорској конкуренцији. Најбољи у мушкој конкуренцији је Алекса Рађеновић (ССК Полет), док је Александра Тепавац најбоља јуниорка Сомбора. Дејан Ковачевић (Боћарски клуб Сомбор) и Жељана Суботић (КБС Галактик) најбољи су јуниори у неолимпијској конкуренцији. Најбољи тренер протекле године је Градимир Дедић, док је специјално признање за развој и популаризацију бокса добио Стојан Кнежевић (Боксерски клуб Сомбор).

Награду за врхунски спортски резултат у 2019. години за спортисте из Сомбора који наступају у екипама ван Сомбора додељена је Николи Јокићу (Денвер Нугетси).

Најбољи спортисти сениори протекле годину у олимпијским спортовима су Јелена Лековић и Саша Миловац. Јелена је била седма на Балкану, кате појединачно, и друга у Војводини, кате појединачно, док је Саша Миловац био вицешампион Балкана у категорији (81 кг), те други у Србији.

У неолимпијским спортовима за најбоље сениоре су проглашени Милица Поповић (Боћарски клуб Сомбор), те Данило Мандић (Куглашки клуб Вихор).

На крају церемоније додељено је специјално признање за развој и популаризацију фудбала, које је припало фудбалском клубу Раднички 1912.

У олимпијским спортовима награду је добио Рвачки клуб Соко, који је по избору Рвачког савеза Србије свеукупно најуспешнија екипа у домаћем програму и друга у Србији рачунајући и међународни програм.

Код неолимпијских клубова награђен је боњлинг клуб Боvлинг Стонси, који су освојили пет државних медаља у сениорској конкуренцији, шампионску титулу у женској појединачној конкуренцији, титулу шампиона у тројкама. Имају и вицешампиона у паровима, треће место у сениорској женској појединачној конкуренцији, као и најважније одличје екипно друго место у Супер лиги Србије.

Извор: somborsport.org


ПретходниПогинули возач и сувозач реноа у судару са међународним возом у Змајеву
СледећиОпштинско школско првенство у одбојци за ученике и ученице основних и средњих школа

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.