Dolazak Deda Mraza na vatrogasnom kamionu prava atrakcija za stanovnike Stapara

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Stapara već tri godine organizuje neobičnu akciju podele novogodišnjih paketića deci u selu, tako što obučeni u Deda Mrazove voze okićeni vatrogasni kamion po ulicama sela kako bi obradovali svakog mališana. Ova akcija je naišla na odlične reakcije ne samo kod dece, već i kod brojnih meštana. Ove godine je podeljeno oko 300 paketića.

“Ho, Ho, Ho….ove godine nema snega ali ima kiše, što nam ne smeta da uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Stapara delimo deci iz sela paketiće”, rekao je Deda Mraz.

“Želim svima da čestitam Novu godinu i srećna sam što smo deci iz Stapara podelili novogodišnje paketiće zajedno sa članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar”, kazala je Baba Mrazica.

Kiša ni najmanje nije omela radost mališana koji su sa nestrpljenjem čekali karavan Deda Mraza i novogodišnje paketiće. Dolazak Deda Mraza na vatrogasnom kamionu okićenem ukrasnim svetiljkama uz muziku koja je širila prazničnu čaroliju, bilo je prava atrakcija za decu, ali i starije generacije.

“Radujemo se paketićima i verujem u Deda Mraza”, rekao je dečak iz Stapara..

Iako su navikli na razne intervencije, ovog puta imali su najvažniju – da obraduju mališane iz sela slatkim paketićima, kažu u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Stapar. Po uzoru na njih istu akciju je organizovalo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Bačkog Brestovca.

“Nadamo se da u Novoj godini neće biti toliko korone, jer nam je ona svima bila problem. Ovo je sada već treća godina da delimo paketiće deci, mada smo se ove godine zbog nedostatka veselja odlučili da svakom detetu koje je prijavljeno na kućnu adresu donesemo paketić, a podelili smo ih skoro 300…”, saopštio je Milisav Galić, predsednik DVD Stapar.

“Ove godine smo u Bačkom Brestovcu prvi put organizovali podelu paketića na osnovu nekih iskustava našeg bratskog društva iz DVD Stapara koji je to prvi organizovao. Naša akcija je ostavila jako lep utisak na meštane Bačkog Brestovca. Ovde smo da zajedno učestvujemo u svemu”, izjavio je Goran Stokuča, predsednik DVD Bački Brestovac.

“Ova godina bila je izuzetno uzbudljiva, jer smo imali 17 intervenicja, a bilo je požara, saobraćajnih udesa, a ovih dana imamo najvažniju akciju podele paketića našim najmlađim meštanima”, rekao je Vukašin Vorkapić, član DVD Stapar.

Ove godine je cilj ispunjen – dečija radost i iskren osmeh uz slatki paketić, a dogodine ovakvo izneneđenje čeka i neke nove klince.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниPedesetogodišnjak iz okoline Sombora osumnjičen za 28 teških krađa
СледећиNEMA ORGANIZOVANOG DOČEKA NOVE GODINE, NITI REPRIZE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.